21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ανασκαφή του θεάτρου Γόρτυνας

Ημερομηνία:

Το γεγονός ότι οι 14 οικοδόμοι που εργάζονται στο έργο ανάδειξης του θεάτρου τηςΓόρτυνας παραμένουναπλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, τονίζοντας τις ευθύνες της συγκυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού που έχει δύο μήνες τώρα 14 συναδέλφους απλήρωτους στο έργο για την ανάδειξη του μεγάλου θεάτρου στη Γόρτυνα, ενόψει μάλιστα των εορτών που έρχονται.

Η κυβέρνηση αυτό που θέλει για τους εργαζόμενους, είναι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, “παγιώνοντας” αυτήν την τακτική. Πριν μερικές μέρες το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο έργο ανασκαφής για την επέκταση του Βενιζέλειου. Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός ρόλος της κυβέρνησης που ουσιαστικά είναι ο χειρότερος εργοδότης και αποκαλύπτει ότι θέλει τους εργάτες να είναι σκλάβοι. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να ξανατσουλήσουν τον τροχό της δήθεν ανάπτυξης με τέτοιους πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν σήμερα δίπλα στους συναδέλφους και καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν τα περιστατικά απλήρωτης εργασίας στο συνδικάτο.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε. Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...