26.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Απογοήτευση μεταξύ των καθηγητών του ΕΛΜΕΠΑ για την κατάργηση των 6 τμημάτων – Ζητούν από το Υπουργείο να αναθεωρήσει

Ημερομηνία:

Την απογοήτευση του εκφράζει ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ για την κατάργηση των έξι τμημάτων και ζητά την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

Σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ που πραγματοποιήθηκε στις 28/11/2023, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την κατάργηση των 6 υπό αναστολή έναρξης λειτουργίας Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου:

«Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την επικείμενη κατάργηση των έξι (6) νέων ακαδημαϊκών του Τμημάτων που είχαν ιδρυθεί με τον ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70/τ. Α΄/07.05.2019) και στη συνέχεια τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας με τον ν. 4653/2020. Η απόφαση κατάργησής τους από το ΥΠΑΙΘΑ, δίχως τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ, ανατρέπει τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου και θίγει κατάφωρα το αυτοδιοίκητό του.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει εκπονήσει ένα Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την περίοδο 2022-2025, το οποίο εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο. Οι σχετικοί φάκελοι, μαζί με τις απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τα έξι (6) νέα ακαδημαϊκά Τμήματα που εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, κατατέθηκαν στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και το ΥΠΑΙΘ στις αρχές Ιουνίου του 2021, μετά από πρόσκληση της ΕΘΑΑΕ τον Σεπτέμβριο του 2020. Με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του ΕΛΜΕΠΑ, ζητήθηκε από το Υπουργείο η σταδιακή έναρξη λειτουργίας των εν λόγω Τμημάτων.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει την απαραίτητη πολιτική βούληση στήριξης νέων Τμημάτων στα δημόσια Πανεπιστήμια, τα οποία αποδεδειγμένα απουσιάζουν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Κρήτης και της νότιας Ελλάδας, ενώ μπορούν αδιαμφισβήτητα να προσφέρουν ποιοτική μόρφωση και προοπτική θέσεων εργασίας σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, όπως προκύπτει από τις μελέτες που έχουν κατατεθεί.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στέκεται στο πλευρό της Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ και υποστηρίζει της προσπάθειες της, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την επανεκτίμηση της απόφασης για την επικείμενη κατάργηση των 6 υπό αναστολή έναρξης λειτουργίας Τμημάτων του».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι...