14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αποδεκτή η πρόταση της Ελλάδας ως βάση διαπραγμάτευσης – Ντάισελμπλουμ: Βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις – Στόχος συμφωνία στο νέο Eurogroup

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί, μετά τη συνάντηση που προηγήθηκε με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και των αντιπροσώπων των θεσμών, αποδέχτηκαν ως βάση της διαπραγμάτευσης τις ελληνικές προτάσεις που τους παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη παρουσίασε στους Α. Μέρκελ, Φρ. Ολάντ, Κρ. Λαγκάρντ, Μ. Ντράγκι, Ζ. Κλ. Γιούκερ και Γ. Ντάισελμπλουμ  «τη συνολική πρόταση που αφορά και στα τρέχοντα ζητήματα πολιτικής, αλλά και στο χρέος και στο αναπτυξιακό πακέτο», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. «Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα είναι ικανοποιητικές», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αναφέρει στον ιστότοπό της η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι ήταν πολύ θετικό βήμα οι ελληνικές προτάσεις. «Δεδομένου του λίγου χρόνου οι θεσμοί δεν μπόρεσαν να κάνουν αξιολόγηση σε βάθος. Αν κριθεί απαραίτητο, το Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου αυτή την εβδομάδα» είπε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας».

Ερωτηθείς γιατί να γίνει Σύνοδος Κορυφής σήμερα, ανέφερε ότι «οι πολιτικοί ηγέτες δικαιούνται, να έχουν διαφορετική άποψη».

«Λάβαμε πολύ αργά τις προτάσεις» είπε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ωστόσο ότι αποτελούν καλή βάση. «Οι θεσμοί θα αρχίσουν εργασία μεταξύ τους και με τις ελληνικές αρχές ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία επί πολιτικής βάσης» πρόσθεσε.

Η πρώτη εικόνα από την συνεδρίαση είναι ότι δεν αναμένεται συμφωνία σήμερα και είναι πιθανό ένα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη.

newpost.gr, left.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ