19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αποδοχή της δωρεάς Τσιλεδάκη από τον Δήμο Χανίων – Αλλάζει μορφή η Νέα Χώρα

Ημερομηνία:

Αποδεκτή έκανε και επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τη δωρεά για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση της Νέας Χώρας, από την οικογένεια Τσιλιδάκη.

Κατά την παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Νέοι χώροι στη Νέα Χώρα» από τον αρχιτέκτονα Πρόδρομο Νικηφορίδη, παρουσιάστηκε η ανάπλαση της πλατείας Τάλω, του χώρου της πισίνας του παλιού Ξενία, της ακτής Κανάρης, του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, με τον χώρο της συνολικής παρέμβασης να υπερβαίνει τα 3 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ενωθεί το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τη Νέα Χώρα.

 

 

Στην μελέτη προβλέπεται η αισθητική μα και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, αφού προβλέπονται πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, υπαίθριο γυμναστήριο, πειραματικό πάρκο που θα συνδυάζει παιχνίδι, εκπαίδευση, μάθηση ποδηλατοδρόμους, ξύλινες φωλιές, αλλά και χώρους περιπάτου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Σημανδηράκης ανακοίνωσε την έγκριση των απαλλοτριώσεων στα δυτικά, ώστε να ενοποιηθεί η Νέα Χώρα με τον Κλαδισσό ποταμό.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε πως θα υπάρξει ενοποίηση της δυτική Τάφρου, με καθαίρεση της οδού Μελετίου Πηγά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...