23.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Αποκάλυψη Κώτσογλου: «Το 95% των τουριστών της FTI έκλεισε ξανά διακοπές στην Κρήτη»

Ημερομηνία:

Η χρεοκοπία της FTI δεν πτόησε τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού- Δρομολογούνται εξελίξεις και για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα 100 που έμειναν χωρίς δουλειά στην Κρήτη, όπως προβλέπονται από τον Πτωχευτικό Κώδικα
Παρέμβαση δρομολογείται από την Περιφέρεια Κρήτης προς τα αρμόδια Υπουργεία με φόντο την πτώχευση του ομίλου FTI, του τρίτου μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη, και τους εργαζόμενους που μένουν “στον αέρα”.

Οι περισσότεροι από τους 100 εργαζόμενους της Meeting Point η οποία συνεργάζονταν με την FTI στην Κρήτη έχουν ήδη βρει νέα εργασία στον τομέα τους, αποκάλυψε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου.

Κατά την εισήγηση του ο κ. Κώτσογλου ζήτησε από το Σώμα να στείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού όπου με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο θα ζητείται η διασφάλιση των δικαιωμάτων όπως προβλέπεται από τον Πτωχευτικό Κώδικα, τόσο για τα άτομα που ήδη έχουν βρει νέα δουλειά όσο και για όσους εκ των 100 παραμένουν άνεργοι.

Σε μία εξίσου σημαντική αποκάλυψη προχώρησε επίσης ο κ. Κώτσογλου αναφορικά με τους 70.000 τουρίστες που είχαν κλείσει πακέτα για διακοπές στην Κρήτη και μέχρι πρότινος βρίσκονταν… επί ξύλου κρεμάμενοι μετά την ανακοίνωση πτώχευσης της FTI.

«Το 95% των τουριστών έχει ήδη αναπροσαρμοστεί και έχει κλείσει ξανά πακέτα διακοπών στην Κρήτη με άλλους τουριστικούς πράκτορες», δήλωσε χαρακτηριστικά παρέχοντας ταυτόχρονα τη δική του εξήγηση για το φαινόμενο λέγοντας πως «ο ελληνικός και κρητικός τουρισμός ήταν προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο (σ.σ της πτώχευσης). Από τότε που η FTI αναγκάστηκε να δανειστεί 600 εκατομμύρια ευρώ λόγω της πανδημίας covid19, γνώριζαν οι άνθρωποι ότι ο όμιλος κλυδωνίσθηκε και οι κρητικοί επιχειρηματίες περιόρισαν τα πακέτα τους με αυτή την εταιρεία».

Ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους (100 συνολικά) έχουν ήδη απορροφηθεί σε άλλες εργασίες ενώ όσα άτομα παραμένουν άνεργοι βρίσκονται σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης και τον πρόεδρο τους κ. Μιχάλη Βλατάκη ώστε να βρουν δουλειά.

«Άρα δεν έχουμε θιγεί ως κράτος και ως Περιφέρεια από το έλλειμμα των 70.000 ανθρώπων που πολλοί εξ αυτών ξανάκλεισαν τις διακοπές τους. Δεν έχουμε πρόβλημα στα ξενοδοχεία καθώς ξαναπέρασε η διαχείριση στους ιδιοκτήτες τους. Για τους εργαζόμενους της Meeting Point που δεν έχουν βρει δουλειά πρέπει να ζητήσουμε τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους όπως προβλέπονται από τον Πτωχευτικό Κώδικα αλλά και τη δυνατότητα να βρουν δουλειά, κατά παρέκκλιση του Κώδικα όπως ισχύει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσογλου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς δήλωσε ότι το ΕΚΗ στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους και έχει κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων για όλους όσους έχασαν τη δουλειά τους. «Προσφεύγουμε στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) για να δοθεί η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ασκήσουν αλλού εργασία δίχως να χάσουν τα δικαιώματα τους όπως προβλέπονται από τον Πτωχευτικό Κώδικα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε μετά από επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού σχετικά με το τι θα γίνει με τους 100 εργαζόμενους της FTI στην Κρήτη που έμειναν άνεργοι.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου...

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης...

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά...