19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αποκαλυπτικό βίντεο: Πώς ήταν το κτίριο της Μεραρχίας πριν την κατάληψη και πώς μεταμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης

Ημερομηνία:

Πολλοί συμπολίτες μας δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ τους χώρους της κατάληψης Rosa Nera ούτε είχαν παρευρεθεί σε κάποια από τις εκδηλώσεις της και ως εκ τούτου η εικόνα που έχουν περί της λειτουργίας της σχετίζεται μόνο με μιντιακές περιγραφές και πολιτικές αναφορές έντονα χρωματισμένες από την αντιπάθεια προς τον πολιτικό χώρο τον οποίο πρεσβεύει, αυτόν της αναρχίας. Όμως, όσοι είχαν περάσει από την κατάληψη, ανεξαρτήτως των πολλών διαφωνιών που μπορεί να είχαν τόσο με τις πολιτικές πρακτικές όσο και με τις ιδέες αναρχικών ομάδων στα Χανιά, είχαν μία άλλη εικόνα βασισμένη στην πραγματικότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη είχε μετατραπεί σε κέντρο της κινηματικής δραστηριότητας στα Χανιά, ούτε ότι ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας της πόλης παρευρισκόταν επί χρόνια στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε.

Υπενθυμίζουμε ότι το κτίριο βρισκόταν υπό εγκατάλειψη για πολλά χρόνια από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Προφανώς, όλα δεν ήταν τέλεια, όμως ένα πράγμα το οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι το κτίριο το οποίο επέστρεψε στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν πριν μπουν μέσα οι καταληψίες.

Σε σχετικό βίντεο που διακινείται τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται εικόνες του κτιρίου πριν την κατάληψη και μετά την κατάληψη.

Δείτε το σχετικό βίντεο και κρίνετε και μόνοι σας:

https://www.youtube.com/watch?v=kCvWih5d3eA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EocyURRVWLffqRLXc0sz-V2dymePB6d1BITLcmmWzAI26eV2ZHZZ-UJY

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...