22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Αποκαρδιωτικές εικόνες από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς στο Αμάρι

Ημερομηνία:

Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εικόνες από τις καταστροφές που αποκαλύπτονται μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τους οικισμούς στο Νότιο Αμάρι.

Η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και συνεχίζει να κατακαίει το Νότιο Τμήμα του Αμαρίου με κατεύθυνση προς τα Νότια του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε Αποδούλου και Βαθιακό, όπου έχουν γίνει στάχτη παλιές οικίες και αποθήκες περιμετρικά των δύο οικισμών.


Παράλληλα, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από το σαρωτικό πέρασμα της πυρκαγιάς και σε τρεις στύλους ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα οικισμοί να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους οικισμούς Αποδούλου, Βαθιακό, Άρδακτο, Πλάτανο και Λοχριά όπου γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης από τους εργολάβους προκειμένου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.


Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Goodnet.gr η φωτιά κατακαίει για δεύτερο 24ωρο ελαιόδεντρα, μελίσσια ζωικό κεφάλαιο ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί δίκτυα και δημοτικές υποδομές.

Το πραγματικό μέγεθος των καταστροφών δεν μπορεί για την ώρα να αποτυπωθεί , όσο η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, με τον  απολογισμό, που αναμένεται αποκαρδιωτικός, να εκτιμάται πως θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...