14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αποκλεισμός της ΝΑΤΟϊκής Βάσης της Σούδας από στεριά και θάλασσα για τα χημικά της Συρίας!

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 29/4 στις 8.30μμ, συνήλθαν τα μέλη του Συντονιστικού Χανίων ενάντια στη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων σε Γ.Σ. για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων που πρέπει να ακολουθήσουν μετά και την κινητοποίηση στα Σφακιά.

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

α) η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας από στεριά και θάλασσα, την μέρα που θα ξεκινήσει το CapeRay από το λιμάνι της Καλαβρίας, μέρα κατά την οποία θα ξεκινήσουν και τα δικά μας καΐκια.

β) Κινητοποίηση στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης καθώς και σε όλη την Ελλάδα, μία Παρασκευή του Μάη στις 9/5 ή στις 16/5.

γ) Επαφές, ενημέρωση, κινητοποίηση με Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία (η Κ.Φουράκη έχει αναλάβει την επικοινωνία με Ιταλία και εργαζόμενους στο λιμάνι της Καλαβρίας)
Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της αποστολής των καϊκιών, αποφασίστηκε η διοργάνωση συναυλιών, καθώς επίσης και η ενημέρωση όλων των φορέων για οικονομική ενίσχυση.

Εξάλλου όπως μας ενημέρωσε ο Σ.Χιωτάκης , ο Εμπορικός Σύλλογος έχει εγκρίνει το ποσό των 200-250 euro για προπληρωμές, ενώ μετά από συζήτηση με το Επιμελητήριο υπάρχει η πρόθεση για μια ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση με όλους τους θεσμικούς φορείς για την χρηματοδότηση της αποστολής των καϊκιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...