26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Αποκόρωνας: Όχι στους πυλώνες υψηλής τάσεις- Η «πράσινη» ανάπτυξή τους είναι μαύρη

Ημερομηνία:

Την αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης στον Αποκόρωνα που έχουν ξεσηκώσει όλους τους κατοίκους του Δήμου, εκφράζουν και οι Αγροτικού Σύλλογοι Κρυονερίδας και Αρμένων.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

“Τα σχέδια για εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης ανεμογεννητριών φέρνουν την καταστροφή των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων – μελισσοκόμων. Παράλληλα είναι δεδομένη η ζημιά σε βιοποικιλότητα, ορνιθοπανίδα, σε τουρισμό και μικρές επιχειρήσεις.

Η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη έχει αποδειχθεί στην πράξη σε όλη την Ελλάδα ότι όχι μόνο δεν είναι πράσινη αλλά καταστρέφει το περιβάλλον και συγχρόνως ανεβάζει και την τιμή της ενέργειας.

Διότι η δίψα για κέρδος των μεγάλων ομίλων δεν υπολογίζει τίποτα.

Το ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης είναι προσχηματικό, διότι οι ΑΠΕ που προγραμματίζουν θα παράγουν πολλάπλάσια από τις ανάγκες. Επίσης τα σχέδια για καλώδιο από ανατολική Μεσόγειο – Κρήτη – ηπειρωτική Ελλάδα –Ευρώπη, για ενεργειακό κόμβο την Κρήτη εκτός των άλλων, μας μπλέκουν και στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων που φέρνουν τους πολέμους.

Μπορεί να αξιοποιηθεί η αιολική και η ηλιακή ενέργεια με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες με σεβασμό στο περιβάλλον και με ισόρροπη ανάπτυξη και όχι με κριτήριο τη δίψα για κέρδη των ομίλων.

Αυτά όμως τα κέρδη καθορίζουν και τη μορφή διασύνδεσης. Προσδοκούν γρήγορα και μεγάλα κέρδη. Γι’αυτό και οι απειλές του προέδρου του ΑΔΜΗΕ που δεν είναι ξεκομμένος από το κράτος και τις κυβερνήσεις όπως δείχνει και η δια πυρός και σιδήρου επιβολή των ΑΠΕ πανελλαδικά.

Ο λαός του Αποκόρωνα με τους μαζικούς φορείς του θα αποτρέψει την εγκατάσταση των γιγάντιων πυλώνων, υπερυψηλής τάσης και την καταστροφή του τόπου μας.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...