20.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Απολογισμός δραστηριοτήτων και έργου απερχόμενου Τ.Σ.Τ. Κοινότητας Στύλου

Ημερομηνία:

Την 27 Αυγούστου 2014 συνήλθε σε τελευταία τακτική συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Στύλου Αποκορώνου. Μεταξύ των θεμάτων συνεδρίασης ήταν και ο απολογισμός δραστηριοτήτων και έργου που επιτέλεσε το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του κατά την διάρκεια της θητείας τα τριάμισι έτη.

Επειδή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία του απολογισμού τα δημοσιεύουμε αυτούσια για να εξάγουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματα τους αφού η Κοινότητα Στύλου «πλήρωσε το τίμημα της νομιμότατης λειτουργίας της» και έτυχε της αδιαφορίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Εισηγούμενος ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Γαβριλάκης Γιάννης τα στοιχεία του απολογισμού αναφέρεται στα παρακάτω τα οποία είναι αυτούσια αντιγραφή από τα πρακτικά του Τ.Σ. τα οποία διαβιβάστηκαν στον Δήμο και πήραν Αριθ. πρωτοκ. Εισερχομ. 14616/29-8-14.

«Επί του θέματος ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του Τ.Σ. εισηγείται τον συνολικό απολογισμό δραστηριοτήτων και έργου του απερχόμενου Τοπικού Συμβουλίου. Αναφέρει ότι όλα τα χρόνια της θητείας μας τηρήσαμε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από τον Νόμο καθήκοντα και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας όπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους.
Με βαθιά λύπη διαπιστώνουμε ότι στις τριάντα επτά (37) συνεδριάσεις που είχαμε σαν Τοπικό Συμβούλιο και πήραμε δεκάδες ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ αλλά και σε μια σειρά αρκετών δεκάδων εγγράφων αιτημάτων προς το Δήμο οι εκκρεμότητες παρέμειναν και η Κοινότητα μας ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΗΚΕ όπως θα έπρεπε αν τηρούνταν οι υποσχέσεις περί ισόρροπης ανάπτυξης των περιοχών του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Ο Καλλικρατικός Νόμος 3852/2010 στα άρθρα 82 και 84 έως 90 καθώς και μια σειρά εγκυκλίων όπως η βασική με αριθμό 49/αριθ. πρωτ. 74572/29-12-2010, προβλέπουν τα καθήκοντα και την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων και των προέδρων αυτών.

Στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του προέδρου της Τοπ. Κοινότητας αλλά και του Δημάρχου, στη σχέση συνεργασίας με την Κοινότητα, προβλέπονταν συγκεκριμένη συνεργασία που όμως ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ, ώστε να έχουμε γραπτές απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Στις μόνιμες προτεραιότητες μας ήταν και τα σημαντικά θέματα για έργα ανάπτυξης και προόδου για την Κοινότητα μας που θα την αναβάθμιζαν και θα την κατεύθυναν σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και προόδου προς όφελος των κατοίκων και του Δήμου γενικότερα. Εδώ να διευκρινίσω ότι η Κοινότητα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των 7-8 μεγαλυτέρων σε πληθυσμό και έκταση Κοινοτήτων του Δήμου μας (μεταξύ του συνόλου των 33 Κοινοτήτων).

ΑΙΤΗΜΑΤΑ που αφορούσαν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ σε διάφορους τομείς, έμειναν στο συρτάρι Δημάρχου, Αντιδημάρχων, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η ανάπλαση της πλατείας ΚΑΒΟΥΣΙ πέρασε από 40 κύματα και τελικά με την επιμονή μας και τις διορθώσεις που κάναμε στην αρχική μελέτη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της.
Επίσης διορθώσεις στην παροχή και ποιότητα του πόσιμου νερού έγιναν μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του Τ.Σ. και του προέδρου του.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΙΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, όπως:

1ον     με την δρομολόγηση ενεργειών για δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στον Στύλο,

2ον     με την δρομολόγηση ενεργειών για την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων στον Στύλο και Πρόβαρμα (για να μην ρυπαίνονται οι πηγές του Στύλου),

3ον με αιτήματα που αφορούσαν την συνέχιση έργων αναβάθμισης της φυσιολατρικής διαδρομής του ποταμού ΚΟΙΛΙΑΡΗ,

4ον με αιτήματα για τον έλεγχο της παράνομης εγκατάστασης και Απομάρκρυνση του αντλιοστασίου πρώην ΟΑΔΥΚ από το μέσον της διαδρομής του ποταμού.

5ον με αιτήματα για την προώθηση ενεργειών προς Αρχαιολογία, για τους Μινωικούς Οικισμούς και Βυζαντινές αρχαιότητες για την συνέχιση των τελματωμένων ημιτελών έργων αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων και Βυζαντινών εκκλησιών που βρίσκονται στην Κοινότητα μας,

6ον με αιτήματα για την περαιτέρω ανάδειξη της μνημειακής ελιά Σαμωνά,

7ον με αιτήματα για την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του θαυμάσιου σπηλαίου Σαμωνά,

8ον με αιτήματα για την ανάδειξη του Φαραγγιού Δικτάμου με συμπληρωματικά έργα καλλίτερης πρόσβασης,

9ον με αιτήματα για την συνέχιση των εργασιών προγράμματος LEADER αποκατάστασης και ανάδειξης του Νερόμυλου Στύλου καθώς και καθαίρεσης της τσιμεντένιας γέφυρας που τοποθετήθηκε παράνομα, από την πρώην Δημοτική αρχή, πάνω στον Μυλαύλακα εμποδίζοντας την ελεύθερη ροή του νερού και επαναλειτουργία του μνημειακού νερόμυλου (σχετική εντολή είχε δώσει ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Αθ. Καρούντζος κατά την επιτόπια επίσκεψή του (15/7/2010) στο χώρο μετά από αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου μας),

10ον με αιτήματα για την πλήρη εξυγίανση πηγών και ποταμών Στύλου έργα καθαρισμών και απελευθέρωσης παρόχθιων δρόμων από αυθαίρετους καταπατητές.

11ον με αιτήματα για καθαρισμούς και κλείσιμο λακκουβών σε αγροτικούς δρόμους (στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο πραγματοποιήθηκαν ορισμένες εργασίες χωρίς τοποθέτηση των απαραίτητων δομικών υποβάσεων),

12ον με αιτήματα για τσιμεντοστρώσεις κοινοτικών δρόμων

13ον με αιτήματα για κλείσιμο λακκουβών και ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων (εκτός ελαχίστων αποκαταστάσεων και αυτών πλημμελώς)

14ον με αιτήματα για την τοποθέτηση στύλων δημοτικών φωτισμού σε γειτονιές οικιών και δρόμους της Κοινότητας,

15ον με αιτήματα για επισκευές στις δύο κοινοτικές τουαλέτες και απόδοση σε χρήση στις πλατείες των πηγών Στύλου,

16ον με αιτήματα για επισκευή και λειτουργία των χώρων υγιεινής του Κοινοτικού γραφείου,

17ον με αιτήματα για έλεγχο και παρεμβάσεις σε εργολάβο υλοποίησης έργων κληροδοτήματος «ΑΝΝΙΤΣΑΚΗ», λόγω κακοτεχνιών και υπερβολικές χρονικές καθυστερήσεις απόδοσης έργων,

18ον με αιτήματα για πλύσιμο κάδων απορριμμάτων (ουδέποτε στην θητεία της νυν δημοτικής αρχής καθαρίστηκαν / πλύθηκαν / απολυμάνθηκαν. Το πρόβλημα είχε αναφερθεί στην Υγειονομική Υπηρεσία Χανίων η οποία πραγματοποίησε αυτοψία και απέστειλε σχετική υπηρεσιακή υπόδειξη στο Δήμο αλλά αυτή αγνοήθηκε προκλητικά και ανεύθυνα!)

Για όλα τα παραπάνω ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ επιδεικνύοντας ΒΑΡΙΑ
ΑΜΕΛΕΙΑ για την προώθηση των θεμάτων στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πολιτισμού του Δήμου για την σύνταξη σχετικών μελετών, _κ.λ.π.

Οι παραπάνω αναφερόμενες ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Σημείωση: Για τις αναφερόμενες σοβαρές παραλείψεις κατατέθηκαν διαχρονικά κατ’ επανάληψη σχετικά έγγραφα του Τ.Σ. στον Δήμο και το τελευταίο κατατέθηκε με Αριθ. Πρωτοκ. Εισερχομ. Δήμου 7780/9-5-2014 όπως και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με τους αριθ. Πρωτοκ. Κατάθεσης 1519/12-5-14 και 2316/22-7-14.

Αριθμός Απόφασης 9/2014
Το Τ.Σ. έχοντας υπόψη την εισήγηση του προέδρου, τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 καθώς και την όλη συζήτηση

Αποφασίζει ομόφωνα

Να κάνει δεκτές τις εισηγήσεις του προέδρου και των Τοπικών Συμβούλων και να διαβιβαστούν στον Δήμο ώστε να ληφθεί υπόψη η αδικία προς την Κοινότητά μας και να υπάρξει καλλίτερη μέριμνα από επόμενο Δ.Σ. και τον Δήμαρχο για επίλυση των προβλημάτων μας.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση και υπογράφονται τα πρακτικά από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ.
Τα μέλη του Τ.Σ.
Ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ

Ακριβές Αντίγραφο
Πρακτικών Συνεδρίασης του Τ.Σ. Τ.Κ. Στύλου
με αριθμό 5/2014 – Απόφαση 9/2014

Υ.Γ. προέδρου Κοινότητας: Αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, στο Δημαρχείο, μια κάτοικος της Κοινότητας Στύλου ερωτά τον απελθόντα Δήμαρχο: «για ποιο λόγο επί τριάμισι χρόνια δεν ελέγξατε τον εργολάβο στις εργασίες επισκευής μιας εκκλησίας, από δαπάνη κληροδοτήματος διαχείρισης από τον Δήμο, αλλά ούτε μας απαντήσατε ποτέ στις δεκάδες εκκλήσεις που σας κάναμε για να διορθωθούν κακοτεχνίες και αν παραδοθεί το έργο που ακόμα είναι σε εκκρεμότητα; Η απάντηση του Δημάρχου: «ότι ψηφίσατε κερδίσατε»!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...