23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης

Ημερομηνία:

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων οι ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των προφυλακισμένων κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης.

Ουσιαστικά δέχθηκε την εισήγηση της αρμόδια Εισαγγελέως και απέρριψε το αίτημα, αποφεύγοντας το δικονομικό τέχνασμα που ήταν προφανές ότι στόχευε αφενός στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων και στην καθυστέρηση της περαιτέρω έρευνας και ανάκρισης, αφού αν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, θα ακυρώνονταν η προδικασία και θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών, επιμένοντας στην ακύρωση των συλλήψεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η συνιδιοκτήτρια κόρη της, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο νοσηλεύτριες και ένα συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, που εργάζονταν στο παρελθόν σαν διοικητικός υπάλληλος στην επίμαχη δομή.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν 29 ανθρωποκτονίες και για 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης, η δίωξη αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις μέσω των ΑΜΚΑ ηλικιωμένων, η οποία ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλα αδικήματα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...