21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αποστάσεις Βρυξελλών από Μπάιντεν: Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Ημερομηνία:

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ κράτησε αποστάσεις από το σχόλιο του Προέδρου των ΗΠΑ ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Μπορέλ είπε: «Δεν άκουσα τι είπε, αλλά είδα τη θέση του Λευκού Οίκου. [Στην ΕΕ] δεν ζητάμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν οι Ρώσοι πολίτες [αν θέλουν αλλαγή καθεστώτος] εάν φυσικά μπορούσαν να το αποφασίσουν».

«Αυτό που επιδιώκουμε στην περίπτωση της Ρωσίας είναι να αποτρέψουμε την επιθετικότητα [να συνεχιστεί] και αυτός είναι ο σκοπός μας σε αυτήν την περίπτωση – να σταματήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Προηγουμένως, αξιωματούχος της ΕΕ είπε στην EURACTIV ότι η επίσημη θέση της ΕΕ αντικατοπτρίζεται στα τελευταία συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ, στα οποία δεν έγινε αναφορά σε αλλαγή καθεστώτος.

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας, οι ηγέτες της ΕΕ περιέγραψαν τον Πούτιν ως «αυταρχικό» και είπαν ότι οι κυρώσεις της Ευρώπης στοχεύουν να αποδυναμώσουν τη ρωσική οικονομία.

Ωστόσο, κανένας ηγέτης της ΕΕ δεν υπαινίχθηκε ποτέ ότι ο Πούτιν πρέπει να ανατραπεί.

(Sarantis Michalopoulos | EURACTIV.com)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...