19.8 C
Chania
Saturday, May 25, 2024

Αποστολάκης για Χαρδαλιά: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου – Πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ημερομηνία:

Για «σοβαρή παραβίαση του απορρήτου» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας το «ολίσθημα» του Νίκου Χαρδαλιά.

«Είναι πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επιθεωρήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη. Οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω.

Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, “κατάφερε” να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ