22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αποσύρευται η διάταξη περί εξύβρισης των θείων: “Στη Δανία καταργήθηκε πριν 1 χρόνο και την επανέφεραν όταν είδαν ακροδεξιούς να καίνε το κοράνι”, είπε ο Υπουργός

Ημερομηνία:

Την απόσυρση της διάταξης περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων από τις τροποποίησεις που δρομολογεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις, η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

«Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε «μία προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων που κάνει η κυβέρνηση», καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις».

Σημείωσε δε, ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Και συνέχισε:

“Στη Δανία καταργήθηκε πριν 1 χρόνο και την επανέφεραν όταν είδαν ακροδεξιούς να καίνε το κοράνι και να το δημοσιοποιούν αυτό με βίντεο παντού. Η δική μου προσπάθεια ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ τουλάχιστον έχω μια πολύ φιλελεύθερη αντίληψη σε αυτά τα ζητήματα και δεν είχε σκοπό να επιστρέψουμε σε ένα θεοκρατικό κράτος”

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διάταξη προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως δύο έτη «για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bdthPBaxQF4″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...