20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποτροπιασμός σε όλο τον κόσμο για το αρρωστημένο George Floyd Challenge | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αποτροπιασμό και κατάπληξη για την πλήρη απουσία ενσυναίσθησης ορισμένων ανθρώπων έχει προκαλέσει το George Floyd Challenge, το οποίο εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στα social media, όταν αρκετοί χρήστες αποφάσισαν να αναπαραστήσουν τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου και να ανεβάσουν τις σχετικές φωτογραφίες.

Χαμογελώντας και με εμφανή διάθεση να κάνουν πλάκα και αγνοώντας πλήρως τόσο τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου όσο και τις κινητοποιήσεις που αυτός προκάλεσε, οι χρήστες -νεαροί, λευκοί Αμερικάνοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους- αποφάσισαν να γελοιοποίησουν το τραγικό γεγονός. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που δεν αντιλήφθηκαν ή δεν θέλησαν να αντιληφθούν πόσο προσβλητική ήταν η συμπεριφορά τους. Οι υπόλοιποι χρήστες των social media το αντιλήφθηκαν και αντέδρασαν άμεσα τονίζοντας ότι αυτές οι φωτογραφίες «δείχνουν πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» και είναι «το πιο διαταραγμένο και αναίσθητο πράγμα που έχουμε δει ποτέ».

Όταν ο αριθμός των George Floyd Challenge πολλαπλασιάστηκε οι εταιρίες που διαχειρίζονται τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβαν δράση. Το hashtag #GeorgeFloydChallenge σταμάτησε να επιστρέφει αποτελέσματα, ενώ εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στη New York Post ότι η πλατφόρμα κατεβάζει αμέσως όλες τις σχετικές αναρτήσεις. «Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και την περασμένη Κυριακή συνελήφθησαν δύο 19χρονοι και ένας 18χρονος άνδρας με την υποψία ότι οι αναρτήσεις και οι επικοινωνίες τους προκαλούσαν άγχος και δυσφορία. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η ανάρτηση έχει προκαλέσει αναστάτωση και διαβεβαιώνουμε ότι η υπόθεση ερευνάται και αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους».

https://www.youtube.com/watch?v=dlVGWyKpWh8

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...