22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Αποφασίσαμε να επιτεθούμε στη φωλιά του φιδιού”: Tι λένε οι αγρότες των Χανίων που προχώρησαν στην κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας – Ποιες οι επόμενες κινήσεις τους | Φωτός

Ημερομηνία:

Μέχρι αργά το μεσημέρι παράμειναν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας αγρότες από το μπλόκο στη Γέφυρα του Κλαδισσού. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να σταματήσουν την κατάληψη με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν ξανά.

Θα παραμείνουν στα μπλόκα όμως και την Κυριακή θα προχωρήσουν σε νέα σύσκεψη συντονισμού ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Δηλώνουν άκαμπτοι και έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους “όσο χρειαστεί”.

Ο Ιωάννης Βαρδουλάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου, είπε στην εφημερίδα μας για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδας:

DSCF2572

Αυτή η τράπεζα είναι ένα κομβικό κομμάτι του τραπεζικού δικτύου και στερώντας τη δυνατότητα λειτουργίας, στερούμε και τη δυνατότητα από ολόκληρο το οικονομικό – τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί ομαλά. Μέσω αυτού ασκούμε πίεση.

Θεωρούμε ότι αυτή η τράπεζα δεν εκπροσωπεί τα λαϊκά και ελληνικά συμφέροντα. Λειτουργεί εις όφελος των ιδιοκτητών της οι οποίοι δεν είναι λαϊκών συμφερόντων και θεωρούμε ότι χτυπάμε τη φωλιά του φιδιού. Από δω μέσα, από αυτά τα μαγαζάκια αρχίζουν σχεδόν όλα τα προβλήματα τα οικονομικά.

DSCF2571

Ο κ. Παναγιώτης Κουτουλάκης είναι 78 ετών αλλά συνεχίζει να κατεβαίνει στου ς δρόμους. Μας είπε ότι οι φετινές κινητοποιήσεις του θυμίζουν αυτές που είχαν κάνει οι αγρότες το 1976.

DSCF2562

“Ήταν μεγάλες εκείνες οι κινητοποιήσεις. Ήταν για τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Οι ανθρώποι είχαν αγανακτήσει, όπως και τώρα. Την ίδια τακτική έχουνε, δεν αλλάζουνε αυτοί. Η κατάληξη σε τούτο τον αγώνα ήταν ότι πήραμε κάτι ψίχουλα από το λάδι. Μας τραβήξανε στα δικαστήρια. Και εγώ ήμουν εκεί και ήταν 500 άτομα από ‘ξω να μας στηρίξουνε. Μα ήρθε κι ο δεσπότης, ο Ειρηναίος τσι Κισάμου και μας στήριξε και μας αφήκανε. Μεγάλα πράγματα δεν έκανα ποτές απολαβή.

Μετά ήρθαν οι άλλοι και ήταν τα ίδια, μετά ήρθε ο Σημίτης και κλέψανε πολλοί και μετά ήρθε και αυτός ο ψεύτης και έλεγε ότι θα καταργήσει, θα κάμει, θα δείξει, και γέλασε τον ελληνικό λαό και πήρε τους ψήφους και μας ξανάφερε επαέ στα δικαστήρια. Θα πέσουμε στα πεζοδρόμια, στην αντίσταση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Σύντομα θα έχομε εκλογές και θα φύγει νύχτα.

Θα είναι αιτία αυτός ο τελευταίος και θα βγούνε οι μεγάλοι που κόβουνε τα κεφάλια. Έτσι θα γίνει.”

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κατάληψη μοίραζαν και ένα κείμενο στους πολίτες που περνούσαν από το σημείο με το οποίο εξηγούσαν για τους λόγους της κίνησής τους

Σε αυτό τονίζουν τις ευθύνες των τραπεζών και τον κομβικό ρόλο που παίζει η Τράπεζα της Ελλάδας. Όπως γράφουν, η απόφαση για κατάληψη είναι μια επίθεση “κατευθείαν στη φωλιά του φιδιού”

"google ad"

DSCF2561

Πιο αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

“Οι αγρότες του νομού Χανίων, συμπάσχοντας με όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις των Ελλήνων πολιτών συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που τους έχουν επιβληθεί και ενάντια σε μια προδοτική κυβέρνηση που με τον πιο διεστραμμένο τρόπο αφαίρεσε κάθε ελπίδα εθνικής και λαϊκής πολιτικές συμπεριφοράς από τον λαό.

Νοιώθοντας αγανακτισμένοι και πολλαπλά προδομένοι από τις μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις, αρνούμαστε να υποκύψουμε και να δεχθούμε την χαριστική βολή που τα κεφαλαιοκρατικά αδηφάγα συμφέροντα ετοιμάζονται να μας δώσουν εν είδει σωτηρίας.

Αποφασίσαμε ατελείωτους αγώνες αντίστασης ενάντια στον αφανισμό μας και υποσχόμαστε ότι οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν, ούτε πριν, αλλά ούτε και μετά την ψήφιση των επαίσχυντων νομοθετημάτων που έχουν ετοιμάσει, ως την τελική μας δικαίωση.

Αποφασίζουμε να επιτεθούμε κατευθείαν στη φωλιά του φιδιού που παραπλανητικά ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδας.

DSCF2573

Δεν είναι ελληνική και δεν αποσκοπεί στην εθνική και λαϊκή υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας.

Είναι το εργαλείο, είναι το δηλητηριώδες δόντι της οχιάς, που σα μοναδική αποστολή έχει τον έλεγχο και την απομύζηση του ελληνικού πλούτου, υπέρ των αδίστακτων ιδιοκτητών της, που μέσω αυτής, εγκληματικά εκβιάζει την εκάστοτε κυβέρνηση, να εκτελεί τις εντολές τους και να οδηγεί την οικονομική πολιτική στις ρότες τις δικές τους.

Αυτό το Διεθνές κεφάλαιο απομυζά τον ΚΟΠΟ μας, τον ΙΔΡΩΤΑ μας, τη ΖΩΗ μας.

Αυτοί, το 1% των ανθρώπων που είναι και ιδιοκτήτες των Εθνικών τραπεζών των κρατών, κατέχουν ή ελέγχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

DSCF2565

Ως πότε θα το ανεχόμαστε;

Ως πότε τον κόπο μας θα τον καρπώνονται αυτοί;

Ως πότε θα είμαστε σκλάβοι τους;

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Η ζωή μας ανήκει, μπορεί να είναι στα χέρια μας!

ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ! ΠΟΛΕΜΑ!”

Οι αγρότες καθάρισαν τον χώρο πριν την αποχώρησή τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...