19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αποχή διαρκείας από τους δικηγόρους Χανίων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις τράπεζες

Ημερομηνία:

Με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ της συνέχειας των κινητοποιήσεών τους και οι δικηγόροι των Χανίων. Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι δικηγόροι δήλωσαν με την ψήφο τους ότι είναι ενάντια στις προτεινόμενες τροποποιήσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών τις οποίες φέρει το σχέδιο νόμου το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση. 

Μάλιστα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη ενώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό που έφτανε το 80% οι δικηγόροι των Χανίων αποφάσισαν υπέρ μίας αποχής διαρκείας έναντι της επιλογής μίας αποχής στοχευμένης ή περιορισμένης διάρκειας.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία του δημοψηφίσματος:

Εγγεγραμμένοι: 386
Ψήφισαν: 297
Έγκυρα: 295
Λευκά: 1
Άκυρα: 1
Έλαβαν κατά ψηφοδέλτιο
ΝΑΙ: 10
ΟΧΙ: 285
Μορφή κινητοποίησης
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 171
ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 64

Η πολυήμερη απεργία των δικηγόρων όλης της χώρας δεν έχει να κάνει με κανένα συντεχνιακό αίτημα. Οι δικηγόροι απεργούν όχι για κάποιο οικονομικό αίτημα αλλά για τις επιχειρούμενες αλλαγές του ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .

Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον παραπάνω Κώδικα επισπεύδει τη διαδικασία των πλειστηριασμών και περιορίζει τα δικαιώματα του οφειλέτη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Μειώνει τα ένδικα βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του, αυστηροποιεί τις προθεσμίες, περιστέλλει ακόμα και το δικαίωμα ενημέρωσής του. Με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση ικανοποιεί την απαίτηση της τρόικας να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο φορολογεί την ιδιοκτησία επί της αντικειμενικής αξίας τους.

Ανοίγει με αυτό τον δρόμο ο δρόμος των πλειστηριασμών για τις τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών και θεσπίζονται υπέρ των Τραπεζών προνόμια όπως η κατάργηση των προνομίου των εργατικών απαιτήσεων υπέρ τους.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για τους λόγους της αποχής εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...