22.8 C
Chania
Saturday, July 6, 2024

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Σγουράκη, όχι όμως στο όραμά του για το Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Του Νίκου Αγγελάκη

Στερνό αντίο σε ένα ανθρωπό γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό μέσα από την εκπομπή του “Μονόγραμμα” και όχι μόνο.

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Γιώργο Σγουράκη σε ιδιαίτερες του στιγμές μιας αγωνιστικής συμπαράταξης Τότε που και οι δυο ως μέλη της επιτροπής προώθησης του Μνημιακού Συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης μιλούσαμε στο ίδιο μήκος κύματος, για την ανάγκη απόδοσης της οφειλόμενης τιμής, στους ήρωες προγόνους μας, με την προώθηση και ολοκλήρωση του μνημιακού συγκροτήματος

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, στα πλαίσια της ανάρτησης αυτής, αψευδής μάρτυρας των όσων αφηγούμαι.

Ο Γιώργος Σγουράκης, τότε πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενωσης Αθηνών, ευχαρίστως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Ειρηναίου, του ναυάρχου έν αποστρατεία Κωνσταντίνου Μανιουδάκη και εμένα.

Η επιτροπή είχε συσταθεί από την τότε νομάρχη Χανίων Αλέκα Μαρκογιαννάκη.

Πετύχαμε να χρηματοδοτηθεί το έργο κατασκευής του μνημείου που όμως δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό ήταν ένα γεγονός που στενοχωρούσε αφάνταστα τον Γιώργο Σγουράκη. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς δεν προχωρούν τα αυτονόητα πράγματα στον τόπο αυτό.

Λίγες μέρες πριν μας αφήσει μιλήσαμε, τον ενημέρωσα για τη νέα προσπάθεια που καταβάλλεται με την ευκαιρία της 83ης επετείου της Μάχης της Κρήτης για την αφύπνιση των αρμοδίων όσον αφορά το μέγα αυτό θέμα.

Ο Γιώργος Σγουράκης μου εδήλωσε ότι σε ότι τον χρειαστούμε θα είναθι παρών, έτοιμος να αγωνιστεί μαζί μας για να ολοκληρωθεί το μνημείακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης.

Μου προκαλεί κατάπληξη σήμερα όταν οι άνθρωποι που έμπαιναν εμπόδιο για το Μνημειακό Συγκρότημα χαρακτηρίζοντάς το “φαραωνικό”, που τώρα κάνουν δηλώσεις πλέκοντας το ύμνο του Γιώργου Σγουράκη χωρίς να αναφέρουν ούτε μία κουβέντα για το σημαντικό αυτό γεγονός που στενοχωρούσε αφάνταστα τον εκλειπόντα.

Αλλο θέμα που πλήγωσε τον Γιώργο Σγουράκη είναι η αχαριστία που επέδειξε η ΕΡΤ σταματώντας τις εκπομπές του.

Το πρώτο πλήγμα το είχε δεχτεί πριν από χρόνια όταν έμεινε μόνος μετά την αποχώρηση της αγαπημένης του συζύγου Ηρώς Σγουράκη.

Τρία λοιπόν απανωτά πλήγματα δέχτηκε ο Γιώργος.

Ενας ευαίσθητος αγνός αγωνιστής του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της ιστορίας μας.

Τέλος οφείλω αναφέρω τη μεγάλη συμπάθεια και αγάπη του στο έργο που επιτελούμε στο χώρο της δημοσιογραφίας στα Χανιά.

Μας προσέφερε ενημέρωση και είχαμε μία μόνιμη συνεργασία.

Μας είχε δώσει την άδεια να προβάλλουμε τις εκπομπές του στο κανάλι μας στην ΚΡΗΤΗ TV1.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του…

Οσο ζούμε θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε ως παράδειγμα ανθρώπου που πρέπει να μιμηθούμε, τη ζωή του, τη δράση του, την ανθρωπιά του, την αξιοπρέπεια και τη μεγαλοψυχία του.

Θερμά συλλυπητήρια και πάλι στην οικογένειά του

Φίλε Γιώργο, θα σαι ανάμεσά μας για πάντα.

Η ιδιαίτερη σου πατρίδα, τα αγαπημένα σου Χανιά, ασφαλώς θα σε τιμησουν όπως σου αξίζει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων...

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης...