22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Αποχώρησε η παράταξη Ντουντουλάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρόμενη για την διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποχώρησε η Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή» από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Κατόπιν πρότασης τις ελάσσονος αντιπολίτευσης για αναβολή του δημοτικού συμβουλίου λόγω τις εορτής του πολυτεχνείου, ως φόρο τιμής στα θύματα που πάλεψαν για δημοκρατικές αξίες, όραμα, και ένα μέλλον που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους, η μείζονα αντιπολίτευση θεώρησε υποχρέωση να επαναφέρει το αίτημα της αναβολής στην δημοτική αρχή προτείνοντας το δημοτικό συμβούλιο να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα.

Η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση μας.

Άποψη μας είναι ότι το θέμα της ημέρας αυτής δεν είναι να δώσουμε ένα απλό ψήφισμα, αλλά σεβασμό σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους ώστε εμείς να μπορούμε να διοικούμε και να λέμε την άποψή μας ελεύθερα.

Κατόπιν αυτών αποφασίσαμε να αποχωρίσουμε ακούγοντας πρώτα το επείγον θέμα που έθεσαν οι αγρότες παίρνοντας θέση και προτείνοντας λύσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι προέχει η τιμή στους αγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου του 1974, απο οποιοδήποτε άλλο θέμα καθημερινότητας.

Άλλωστε, η ιστορία γράφεται με ρήξεις και ανατροπες και όχι με συμβιβασμούς.

Θεωρούμε ότι δεν έπρεπε καθόλου να προγραμματιστεί το δημοτικό συμβούλιο τη συγκεκριμένη ημέρα.

Μετά την αποχώρηση μας μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας παρέμειναν και ψήφισαν ολα τα θέματα μέσα σε μισή ωρα χωρίς να υπάρχει αντίλογος.

Τέλος, λυπούμαστε που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθούμε για τα 30 θέματα αλλά για εμάς η σημασία της εξέγερσης του πολυτεχνείου είναι  ανεκτίμητη.
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Παρόλα αυτά από τη συνεδρίαση εξεδόθη ψήφισμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το οποίο αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου που θυσιάστηκαν στον βωμό της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της πατρίδας μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα και τα συνθήματα για “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” για “Λαοκρατία και Δημοκρατία” συμπύκνωναν τα αιτήματα του λαού μας, για καλύτερες συνθήκες ζωής και για αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα σκληρά αυταρχικό και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς.

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου που “πότισαν” με τον αγώνα τους και αρκετοί με τη θυσία τους, το δέντρο της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Προόδου της χώρας μας, στέλνει διαχρονικό μήνυμα στις επόμενες γενιές και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας που πρωτοστατεί στους αγώνες για τα πανανθρώπινα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας, το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία -Ελευθερία” που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια αυτού του αγώνα ως παρακαταθήκη στις επόμενες, παραμένει επίκαιρο και εκείνοι οι φοιτητές που πάλεψαν με αυταπάρνηση, μας φέρνουν αντιμέτωπους με αυτές τις διεκδικήσεις και μας καλούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια και στον αγώνα της νεολαίας μας για τα ιδεώδη της δημοκρατίας, της πραγματικής παιδείας, της κοινωνικής ειρήνης & δικαιοσύνης, με όραμα ένα ελπιδοφόρο μέλλον .

Το παρόν, το οποίο επιδοθεί από αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο στην επιτροπή των επετειακών εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στο νομό μας με ειρηνική πορεία από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βασιλειάδης στο δήμο Πλατανιά – Mόλις τα 19 εκ. ευρώ ζημιών από τα 80 εκ. ευρώ από τις...

Περιοδεία στον Πλατανιά πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σάββας...

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη

Η ΤΕ Χανίων ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική...

Ηράκλειο: 35χρονος εξύβρισε και χτύπησε ζευγάρι ηλικιωμένων

Απρόκλητη επίθεση από έναν 35χρονο δέχτηκαν -χωρίς να ξέρουν...