13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Απτόητοι οι ψηφοφόροι: Επιμένουν να στέλνουν celebrities στην ευρωβουλή

Ημερομηνία:

Όπως απέδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών οι ψηφοφόροι επιμένουν να επιλέγουν celebrities για να στείλουν στα έδρα ανα του κοινοβουλίου, είτε του εθνικού, είτε του ευρωπαϊκού.

Αντίστοιχες επιλογές κάνουν και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές – αρκει να δεί κανείς τη σύνθεση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής στο οποίο συμμετέχουν από τον… Σάκη Κατσούλη έως την Μπέσυ Αργυράκη και από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη έως τον Μιχαήλ Ζαμπίδη.

Άνθρωποι γνωστοί από την τηλεόραση, αθλητές, ηθοποιοί βγαίνουν κερδισμένοι από την κάλπη. Την ίδια στιγμή άλλοι υποψήφιοι, άξιοι, με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς μένουν εκτός.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους 21 ευρωβουλευτές που εξέλεξε η Ελλάδα οι πέντε είναι πρόσωπα αναγνωρίσιμα.

Σαρωτικός ήταν ο Γιώργος Αυτιάς για τη ΝΔ με πάνω από 304.500 ψήφους, ενώ και η Ελεωνόρα Μελέτη με περισσότερες από 170.000 ψήφους κατέλαβε μια θέση στην Ευρωβουλή, αφού είχε ήδη αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές του Mega, εδώ και καιρό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος με περίπου 125.548 ψήφους.

Ο γνωστός από την ενασχόλησή του με την μετεωρολογία, παρουσιαστής Σάκης Αρναούτογλου, αδελφός του επίσης παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας πάνω από 69.000 ψήφους, ενώ ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης – που τις ημέρες της θέσπισης του γάμου των ομοφυλών ζευγαριών είχε πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ και επιχειρηματολογούσε κατά – παίρνει θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με τη «Νίκη», μαζεύοντας πάνω από 31.000 ψήφους.

«Η ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρα αμαρτία! Μόνο αμαρτία είναι, δεν είναι κάτι άλλο. Δεν είναι αρρώστια. Δεν είναι η μόνη αμαρτία», είχε αναφέρει ενδεικτικά λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές σε συνέντευξή του στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...