18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Απόβαση” Αμερικανών γερουσιαστών από τη Βάση της Σούδας απευθείας στο σπίτι της Ντόρας στα Χανιά – Τι συζήτησαν

Ημερομηνία:

Ήλθαν κατευθείαν από τις ΗΠΑ στη Σούδα. Ο λόγος για μέλη του Κογκρέσου που μετέβησαν κατευθείαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής / NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC).

Μαζί τους ήταν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, τα τρία μέλη του Κογκρέσου με αρμοδιότητες την αεροπορική άμυνα, τις μεταφορές και τις ένοπλες δυνάμεις μετά τη Σούδα, πήγαν το μεσημέρι στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά.

Εκεί έγινε μια σημαντική για τα εθνικά μας θέματα συζήτηση, παρουσία του υπουργού Άμυνας, του Α/ΓΕΕΘΑ, του Αμερικανού πρεσβευτή, αλλά και των βουλευτών της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου, Τάσου Χατζηβασιλείου και Δημήτρη Καιρίδη.

Όπως γράφει ο Βηματοδότητς, οι τρεις Αμερικανοί Rick Larsen, Salud Carbajai και Tony Gonzales άκουσαν την Ντόρα να τους λέει ότι τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Πούτιν για να εισβάλει στην Ουκρανία, τα χρησιμοποίησε, αναθεωρητικά και ο Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος.

Τώρα βεβαίως μετά τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία γνωρίζει ότι η διεθνής κοινή γνώμη δεν αποδέχεται τίποτα από αυτά.

Άκουσαν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να τους λέει ότι οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας αν και μέλος του ΝΑΤΟ, τη στιγμή μάλιστα που είχε αγοράσει από τους Ρώσους τα S-400. Μίλησαν για τα ελληνοτουρκικά με τους Αμερικανούς να δηλώνουν κατανόηση σε πολλά θέματα. Όπως για παράδειγμα γιατί δεν στέλνουμε άλλα όπλα (ρωσικής κατασκευής) στην Ουκρανία τη στιγμή και που η χώρα μας δέχεται απειλές. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

Εκείνο όμως που απόλαυσαν περισσότερο στη Σούδα ήταν το γεύμα που τους πρόσφερε η οικοδέσποινα Ντόρα Μπακογιάννη. Έμειναν κατενθουσιασμένοι από τα ντολμαδάκια (συνταγή Μαρίκας), το παστίτσιο, το γιουβέτσι, την σπανακόπιτα και τις γαρίδες. Αλλά εκεί που έδειξαν να ενθουσιάζονται ήταν με τα σφηνάκια τσικουδιάς που τα τίμησαν δεόντως.

thetoc.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...