18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Απόφαση κοινής συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων – Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Να ανατραπεί η επίθεση στα δημόσια-κοινωνικά  αγαθά και τα εργασιακά μας δικαιώματα

Με συντονισμενους αγώνες μπορούμε να νικήσουμε

Την ώρα που η τρόικα και οι δανειστές απαιτούν όλο και μεγαλύτερες θυσίες, η δικομματική συγκυβέρνηση εξαπολύει επίθεση σε ότι συμπυκνώνει ο δημόσιος τομέας. Οι περικοπές για τη δημόσια υγεία μειώνονται δραματικά, όπως δραματικά επιδεινώνονται οι δείκτες της δημόσιας υγείας του πληθυσμου. Για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαου ωστέ η ολιγαρχία να ζήσει το successstory της, θυσιάζονται εργατικά και λαϊκά κεκτημένα δεκαετιών.

Στο χώρο της Υγείας οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι πολιτικές του έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε τραγική υποβάθμιση – με 1,28 δις μείον από το κονδύλι για τις λειτουργικές ανάγκες των νοσοκομείων στην πενταετία 2009-2014 με τις ανακοινώσεις και της νέας κυβέρνησης.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας κλείνει με ξαφνικό θάνατο οκτώ νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και συγχρόνως θέτει σε διαδεσιμότητα πάνω από 1800 υγειονομικούς. Ήδη από τον Ιούνιο έχει ανακοινωθεί η συγχώνευση-κλείσιμο 13 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, με το τελικό σχέδιο να αφήνει ανοιχτά μόνο τα 80 από τα 140 νοσοκομεία της χώρας!  Από την άλλη επιβάλλεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών στην περίθαλψή τους – επιπλέον 80εκ ευρώ το χρόνο στις πλάτες των ασθενών(βλ. 25ευρω στις εισαγωγές) – με τους ανασφάλιστους να αυξάνονται συνεχώς και τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να καταρρέουν.

Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση θέλει 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις  στο δημόσιο τομέα σαν μέσο για να διαπραγματευτεί με τους δανειστες τη μιζέρια του ελληνικού λαού. Ο νέος υπουργός Υγείας υποσχεται πως το μνημόνιο θα τελειώσει σύντομα: θέλει να ξεμπερδεύει με το ενοχλητικό δημόσιο και να υποσχεθεί ανάπτυξη-ιδιωτικοποιήσεις στους εταίρους , μεγαλοεργαλάβους της Υγείας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ, Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και ο χανιώτικος λαός γνωρίζουν καλά τι εστί βερίκοκο: ελλείψεις σε βασικά υλικά, φάρμακα και αντιδραστήρια, σκανδαλώδης καθυστέρηση στην αποκατάσταση του αξονικού τομογράφου( 60 μέρες εκτός λειτουργίας από τον Φλεβάρη και μετά), δυσλειτουργία του ΤΕΠ, ειδικών μονάδων και κλινικών λόγω έλλειψεων προσωπικού: 19 διορισμοί μόνιμου ιατρικού προσωπικού εκκρεμούν απέναντι σε ένα μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, την ίδια ώρα που στο νοσοκομείο εργάζονται 250 από τους 450 νοσηλευτές που προβλέπονται. Οι μισθοί όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται 40-60% μέσα σε τρία χρόνια.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ! Με συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Δημόσιο! Με επέκταση του ξεσηκωμού και στον ιδιωτικό τομέα, με κάθε νεολαίο, άνεργο, συνταξιούχο, μετανάστη για ένα μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου νοσοκομείου και των δημοσίων αγαθών.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ –ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ –ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

"google ad"

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ!

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ-ΔΝΤ!

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργια της ΑΔΕΔΥ 18-19 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση των συλλόγων την Τετάρτη 18/9 ώρα 10:30π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

ΗΕνωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων συμμετέχει στην τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών 17-18-19 Σεπτέμβρη

Καλούμε σε συντονισμό του αγώνα με τα υπόλοιπα σωματεία του Δημοσίου Τομέα την Τρίτη 17/9 ώρα 8μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...