20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απόφαση – ορόσημο της ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Ελεγχοι στα αρχεία Cosmote, Vodafone και Wind

Ημερομηνία:

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών με την ΑΔΑΕ να αποφασίζει ελέγχους στα αρχεία της Cosmote, της Vodafone και της Wind.

Την ίδια στιγμή η ΑΔΑΕ ανάβει το πράσινο φως στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί σχετικά με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone και Wind θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον Χρήστο Ράμμο. Μάλιστα πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων.

Κατά την ΑΔΑΕ οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Η ΑΔΑΕ αποσαφηνίζει επίσης ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν «το ταχύτερο δυνατό».

Ποιοι θα πλαισιώνουν τον Χρ. Ράμμο

Η Ομάδα θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο καθώς και τους:

  • Στέφανο Γκρίτζαλη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος την Βασιλική Διαμαντοπούλου αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας,
  • Νικόλαο Παπαδάκη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Ανδρουλακάκη, αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας και την Αικατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Μισαηλίδη.
  • Για τεχνική υποστήριξη της Ομάδας ορίζεται ο Λάμπρος Ράπτης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό/ΑΔΑΕ και για τη νομική της υποστήριξη η Βασιλική Τζαλαβρά, Ειδικό Επιστημονικό
    Προσωπικό.
  • Καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης θα ασκήσει ο Λάμπρος Ράπτης.

Ολόκληρη η απόφαση της ΑΔΑΕ

Υπενθυμίζεαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στα γραφεία της ΑΔΑΕ στις 7/12 και είχε ζητήσει ενημέρωση για τις άρσεις του απορρήτου πολιτικών προσώπων την τελυαταία τριετία.

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος. Ήρθα σήμερα στην ΑΔΑΕ – Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησα από τον Πρόεδρο της Αρχής, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και κατέληξε λέγοντας πως «με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δεν μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε».

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...