13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Απόφαση στήριξης του αγώνα των Ναυτεργατών από τον Σύλλογο Σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

Ημερομηνία:

Τον τελευταίο χρόνο η σχολή μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που έχουν επιβαρύνει κατά πολύ τους σπουδαστές. Αυτό είναι συνέπεια της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικά, για το Ακαδημαϊκό έτος 2012 τα χρήματα που παρέχει το κράτος για τη σχολή καλύπτουν μόνο το 15% των εξόδων σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης της ακαδημίας. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς έγιναν ήδη σημαντικές περικοπές το 2011.

Συγκεκριμένα  από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έχει καταργηθεί η σίτιση, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να μη τρέφονται σωστά αφού αναγκάζονται να καταφεύγουν σε fast food και να επιβαρύνουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τις οικογένειές τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα η κεντρική θέρμανση στις εστίες και τις αίθουσες διδασκαλίας της ακαδημίας υπολειτουργεί ή δε λειτουργεί καθόλου λόγο ανεπαρκούς ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης. Συμπέρασμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι δύσκολες καθώς σχεδόν καθημερινά δεν υπάρχει ζεστό νερό για μπάνιο. Για πρώτη φορά στο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, δεν χορηγήθηκαν φοιτητικά πάσο, με αποτέλεσμα ο σπουδαστής να πληρώνει ολόκληρο το εισιτήριο.

Λόγο των παραπάνω αλλαγών στη ναυτική εκπαίδευση οι σπουδαστές της ΑΕΝ Κρήτης αποφασίσαμε να προβούμε σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις έτσι ώστε να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά της ακαδημίας μας και να επανακτήσουμε το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση.

Διεκδικούμε:

  • Περισσότερες δαπάνες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της σχολής
  • Δημόσια και δωρεάν ναυτική εκπαίδευση
  • Επαναλειτουργία της σίτισης
  • Δωρεάν στέγαση που να καλύπτει τις ανθρώπινες ανάγκες
  • Χορήγηση πάσο
  • Τη διαχείριση του ενοικίου του κυλικείου από το συμβούλιο της ΑΕΝ προς όφελος της Ακαδημίας

ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Ε.Ν. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ 48Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...