22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Από την Κρήτη η τεράστια σημαία που υψώθηκε με γερανό στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ημερομηνία:

Ένα απ΄τα στοιχεία που προκάλεσαν εντύπωση στο χθεσινό συλλαλητήριο του Συντάγματος στην Αθήνα ήταν και η τεράστια σημαία που υψώθηκε με γερανό στο κέντρο της πλατείας, η οποία όπως φαίνεται ταξίδεψε με μια μεγάλη επιχείρηση από την Κρήτη.

Αυτό περιγράφει στο Ράδιο Λασίθι ο Μανώλης Γερακιανάκης, μέλος του Συντονιστικού της Κρήτης, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους περίπου 1.000 συνολικά, που ταξίδεψαν από την Κρήτη βρέθηκε από πολύ νωρίς στο κέντρο της Αθήνας και είδε από κοντά το πως εξελίχθηκε το συλλαλητήριο.

Η σημαία διαστάσεων 40×60 μέτρα και βάρους 238 κιλών ανήκει σε άτομο από το Ηράκλειο και είναι η ίδια που σηκώνεται τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου στις εθνικές επετείους. Για τη μεταφορά και την εγκατάστασή της στο Σύνταγμα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και συντονισμός, όμως το θέαμα φαίνεται πως αποζημίωσε όσους προσπάθησαν αλλά και όσους βρέθηκαν εκεί.

Ο κ. Γερακιανάκης ανέφερε πως η παρουσία και το πλήθος του κόσμου ήταν πρωτόγνωρο και επίσης πολύ ενθαρρυντικό το ότι ήταν εκεί πολύ νεαρός κόσμος. Όσο για το πλήθος των διαδηλωτών δική του εκτίμηση είναι πως ξεπέρασε το 1 εκατ. ενώ τόνισε πως τόσο τα πλάνα της αστυνομίας όσο και όλα τα υπόλοιπα έχουν αφήσει απ΄ έξω μεγάλα κομμάτια που ήταν πλημμυρισμένα με κόσμο.

Το αίτημα όλων ήταν πολύ ξεκάθαρο και ζητούσε αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση κάτι για το οποίο με τη λήξη του συλλαλητηρίου υπήρξε αισιοδοξία πως αργά η γρήγορα θα γίνει εφικτό, με όλους όσους βρέθηκαν στο Σύνταγμα να είναι έτοιμοι και για άλλες δράσεις αν χρειαστεί.

Οι διοργανωτές όπως λέει ο Μ. Γερακιανάκης, πίεζαν να μην επεκταθεί το συλλαλητήριο και σε άλλα πολιτικά θέματα εκτός του Μακεδονικού, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο να καταφέρουν αφού υπήρχε αγανάκτηση στον κόσμο αλλά και σε κάποιους ομιλητές. Προσπάθεια έγινε επίσης να μην κατευθυνθεί το πλήθος προς το Κοινοβούλιο κάτι το οποίο ζητούσαν πολλοί διαδηλωτές.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...