19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Από την Κρήτη της "Αλλαγής" ο "Ανένδοτος" του Γιώργου Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Στοίχημα για τον Γιώργο Παπανδρέου η μαζική παρουσία των πολιτών στα εγκαίνια της έκθεσης “από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, στην Κρήτη.

Του Γιάννη Πιτταρά

Στο άλλοτε “κάστρο” του ΠΑΣΟΚ την Κρήτη εγκαινιάζεται απόψε η έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων “από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, με τα φώτα να στρέφονται στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Κυρίως όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει αν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στις προ ημερών αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι “η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζει και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας, τις οποίες η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να διορθώσει”.

Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιθυμούν να δημιουργήσουν συνθήκες δυναμικής παρουσίας του κόσμου, προκειμένου να αποτελέσει το γεγονός αυτό καθεαυτό μια απάντηση σε όσους θεωρούν τον Γιώργο Παπανδρέου – όπως λένε – “ξοφλημένο”.

Ξεκαθαρίζουν ωστόσο για ακόμα μια φορά, οτι οι κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τα σενάρια που διακινούνται και τον εμφανίζουν έτοιμο να ηγηθεί μιας νέας πολιτικής προσπάθειας με τον σχηματισμό νέου κόμματος.

Στην αποψινή εκδήλωση πάντως θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία την επανάληψη του σκηνικού του Ζαππείου με τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα εναντίον της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ενδεικτικό ότι το θέμα έφτασε να συζητηθεί ακόμα και σε συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, που απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από πρόσωπα προσκείμενα στον Γιώργο Παπανδρέου, με όλους όμως να συμφωνούν ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης και διχασμού και να “απομονωθούν” οι πιο ενθουσιώδεις και θερμόαιμοι από το να προχωρήσουν σε συνθήματα εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου…

Αυτό το μήνυμα επιχείρησε να περάσει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος που βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και έχει την ευθύνη της οργάνωσης της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι “πέρα από την επετειακή εκδήλωση του Ι.Α.Π. για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο”.

Η έκθεση ιστορικού υλικού, που διοργανώνει το Ίδρυμα “Ανδρέα Παπανδρέου”, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 50 χρόνων από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, θα βρίσκεται από τις 24 έως και τις 28 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...