18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Από τη Μαλέα στη Βανδή και από τον Πάριο στον Βαρθακούρη: Ο Δημήτρης Μητσοτάκης αποκαλύπτει τα πραγματικά ονόματα των μουσικών

Ημερομηνία:

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης δημοσιοποιεί τα πραγματικά ονόματα γνωστών καλλιτεχνών και ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τις ταυτότητες πίσω από τα ψευδώνυμα

Μια ασυνήθιστη αλλά ιδιαιτέρως αποκαλυπτική λίστα είδε το φως της δημοσιότητας από τον Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό τραγουδοποιό και μέλος των Ενδελέχεια, ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό τα πραγματικά ονόματα δεκάδων αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών που έχτισαν την καριέρα τους με ψευδώνυμα.

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς να εκπλήσσονται διαπιστώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο όνομα που γνώρισαν και αγάπησαν από τη σκηνή και εκείνο που αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα.

Η ειρωνική λεπτομέρεια; Το δικό του όνομα είναι, πράγματι, αληθινό. «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = Μήτσος Τάκη», έγραψε χιουμοριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι… σε κάποιες περιπτώσεις, ο καλλιτεχνικός και ο αστικός εαυτός είναι ένας και ο αυτός.

Από τη Σεβαστή Αττικιουζέλ στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη: Η λειτουργία του ψευδωνύμου

Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο δεν είναι νέο φαινόμενο στον χώρο του θεάματος. Ειδικά στην ελληνική μουσική σκηνή, αποτέλεσε εργαλείο αναγνωρισιμότητας, επιλογή για λόγους ευφωνίας ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Το όνομα Σεβαστή Αττικιουζέλ δύσκολα θα συνδεόταν με τη δυναμική φωνή και σκηνική παρουσία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη — όπως και το Αγγελική Κιουρτσάκη με τη Άντζελα Δημητρίου ή το Γιάννης Βαρθακούρης με τον Γιάννη Πάριο.

Η λίστα που δημοσίευσε ο Μητσοτάκης αποτελεί ζωντανό αρχείο της ελληνικής μουσικής ιστορίας, αποκαλύπτοντας όχι μόνο τους ανθρώπους πίσω από τους θρύλους αλλά και τη σημασία της ταυτότητας στον χώρο της τέχνης.

Η λίστα των καλλιτεχνών και τα αληθινά τους ονόματα

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης δεν περιορίστηκε σε μια σύντομη αναφορά, αλλά παρέθεσε αναλυτικά τα ονόματα δεκάδων καλλιτεχνών, από την παλαιότερη ως τη νεότερη γενιά:

Αλκηστις Πρωτοψάλτη = Σεβαστή Αττικιουζέλ
Αντζελα Δημητρίου = Αγγελική Κιουρτσάκη
Αντώνης Ρέμος = Αντώνης Πασχαλίδης
Αρλέτα = Νικολέτα Τσάπρα
Αττίκ = Κλέων Τριανταφύλλου
Αφροδίτη Μάνου = Αγλαΐα Δημητριάδου
Βασίλης Καρράς = Βασίλης Κεσογλίδης
Γιάννης Πάριος = Γιάννης Βαρθακούρης
Γιώτα Λύδια = Παναγιώτα Μονταράκη
Δάκης = Βρασίδας Χαραλαμπίδης
Δέσποινα Βανδή = Δέσποινα Μαλέα
ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ =
Μήτσος Τάκη
Ελένη Βιτάλη = Ελένη Λαβίδα
Καίτη Γκρέϋ = Αγγελική Καλαϊτζή
Κώστας Μακεδόνας = Κώστας Πάκας
Λευτέρης Πανταζής = Λευτέρης Παγκοζίδης
Λιζέτα Nικολάου = Ελισάβετ Κατηκαρίδου
Λίτσα Διαμάντη = Ευαγγελία Κοσμίδου
Λουδοβίκος των Ανωγείων = Γιώργος Δραμουντάνης
Μαίρη Λίντα = Μαρία Δημητροπούλου
Μαρινέλλα = Κυριακή Παπαδοπούλου
Μελίνα Κανά = Μελίνα Κανατά
Μιχάλης Μενιδιάτης = Μιχάλης Καλογράννης
Πέγκυ Ζήνα = Παναγιώτα Χρυσικοπούλου
Πόλυ Πάνου = Πολυτίμη Κολιοπάνου
Τζένη Βάνου = Ευγενία Βραχνού
Τέρης Χρυσός = Λευτέρης Χρυσόγελος
Φλωρινιώτης Γιάννης = Γιάννης Αποστολίδης
Χάρις Αλεξίου = Χαρίκλεια Ρουπάκα
Χρήστος Δάντης = Χρήστος Βλαχάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ