28.8 C
Chania
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026

Από τον Γ. Βαρουφάκη στον Αλ. Τσίπρα: Ο υπεύθυνος του Αγροτικού Τομέα του ΜέΡΑ25 Θωμάς Μόσχος έγινε Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΛΑΣ

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του νέου κόμματος «ΕΛΑΣ» του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία ο γνωστός αγροτοκτηνοτρόφος και τεχνολόγος γάλακτος Θωμάς Μόσχος αναλαμβάνει καθήκοντα Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η επιλογή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια πραγματική «μεταγραφική βόμβα», καθώς ο κ. Μόσχος διαθέτει ισχυρό έρεισμα στους παραγωγούς όλης της χώρας, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την πρωτογενή παραγωγή, την κτηνοτροφία και τον αγροτικό συνδικαλισμό.

Ο Θωμάς Μόσχος ο οποίος εν μέσω αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων είχε αναδεχθεί σε ισχυρό εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων ως γνωστό ήταν επί πολλά χρόνια στέλεχος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25. Δεν ήταν απλά στέλεχος αλλά υπεύθυνος του Αγροτικού Τομέα του κόμματος. Ως εκ τούτου, η μεταπήδισή του σε άλλο κόμμα, πόσο μάλλον σε αυτό που ίδρυσε ο Αλέξης Τσίπρας σίγουρα προκαλεί τεράστια εντύπωση. Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που καλούσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζοντας αυτή την ψήφο “πράξη αντίστασης”. Σημειώνουμε ότι ο δίδυμος αδελφός του και εξίσου γνωστός για τη δράση του Χρήστος Μόσχος παραμένει στέλεχος του ΜέΡΑ25.

Ένα πρόσωπο με ισχυρό αποτύπωμα στον πρωτογενή τομέα

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Θωμάς Μόσχος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον αγροτικό χώρο, συνδυάζοντας την επιστημονική κατάρτιση με την καθημερινή ενασχόληση με την παραγωγή.

Γεννήθηκε το 1987 στην Καστοριά και προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων. Κατοικεί στην Πολυκάρπη Καστοριάς, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε Γεωπονία στο Δασοτεχνικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, ενώ έλαβε υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Göttingen στη Γερμανία. Αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η «Φάρμα Μόσχου» και η ευρωπαϊκή αναγνώριση

Μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Χρήστο Μόσχο αποτελούν κτηνοτρόφους πέμπτης γενιάς και συνιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης «Φάρμα Μόσχου», μιας καθετοποιημένης βιολογικής κτηνοτροφικής και τυροκομικής μονάδας στην Καστοριά.

Η μονάδα δραστηριοποιείται στην εκτροφή αιγοπροβάτων και στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές βιολογικής κτηνοτροφίας και κυκλικής οικονομίας.

Το 2023 ο Θωμάς Μόσχος κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις για τον πρωτογενή τομέα, καθώς αναδείχθηκε Καλύτερος Βιοκαλλιεργητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα EU Organic Awards.

mosxos 2 1 • Μεταγραφική «βόμβα» Τσίπρα με Θωμά Μόσχο- Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος ΕΛΑΣ  • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Δυναμική παρουσία στον αγροτικό συνδικαλισμό

Πέρα από την παραγωγική του δραστηριότητα, ο νέος Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης έχει έντονη παρουσία στον αγροτικό συνδικαλισμό.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός», τεχνικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Copa-Cogeca σε ζητήματα που αφορούν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πανελλαδική αναγνωρισιμότητα μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του για τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας, αλλά και τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές συζητήσεις για τη νέα αγροτική πολιτική.

Σύντομο προφίλ του Θωμά Μόσχου

  • Έτος γέννησης: 1987
  • Τόπος καταγωγής: Πολυκάρπη Καστοριάς
  • Επάγγελμα: Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, τεχνολόγος γάλακτος
  • Διάκριση: Καλύτερος Βιοκαλλιεργητής της Ε.Ε. (EU Organic Awards 2023)
  • Ιδιότητες: Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός», τεχνικός σύμβουλος ΣΕΚ, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Copa-Cogeca
  • Πρώην τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΜέΡΑ25

Με πληροφορίες από thessalikigi.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις για κλοπές σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Συλλήψεις αλλοδαπών για κλοπές σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. 22χρονη υπεξαίρεσε 10.000 ευρώ από επιχείρηση, ανήλικος συνελήφθη για κλοπές καταστημάτων.

«Ιστορίες χωρίς Σύνορα»: Ελληνικά και ουκρανικά παραμύθια ενώνουν μικρούς και μεγάλους στα Χανιά

Εκδήλωση «Ιστορίες χωρίς Σύνορα» στα Χανιά στις 26/6: Ελληνικά και ουκρανικά παραμύθια, αφήγηση και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Η Cepal «κουρελιάζει» δικαστικές αποφάσεις του Νόμου Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Cepal για εξώδικη καταγγελία σε δανειολήπτη προστατευόμενο από τον Νόμο Κατσέλη. Απαιτεί ανάκληση και προχωρά σε καταγγελίες.