19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Από το “φοράτε μάσκα” σε λίγο θα πάμε στο “φοράτε κράνος”…

Ημερομηνία:

Είναι παράξενες οι εποχές που ζούμε. Το ένα σοκ ακολουθεί το άλλο και οι πολιτες βρίσκονται σε μία διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δύο χρόνια πανδημίας και μόλις άρχισε να αχνοφαίνεται κάποιο φως από τον συννεφιασμένο ουρανό, τώρα έχουμε εισέλθει σε μία νέα εποχή τρόμου με έναν πόλεμο του οποίου οι συνέπειες στις ζωές όλων μας ειναι ήδη εμφανείς.

Όμως, τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα, αν και εφόσον ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο έτσι ώστε πλέον όλο και παραπάνω πολίτες και στη χώρα μας να συζητούν ξανά τις πιθανές συνεπειες βομβαρδισμών, ακόμα και πυρηνικής βόμβας, να αναζητούμε ξανά αν έχουμε πολεμικά καταφύγια, τι θα πρέπει να κάνουμε σε μια περίπτωση που ο πόλεμος έρθει στην πορτα μας.

Ο πόλεμος μοιάζει πιο κοντά παρά ποτέ, με ευθύνη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επέλεξε να αποστείλει οπλισμό στην Ουκρανία μετατρέπωντας τη χώρα μας από δύναμη ειρήνης σε δύναμη πολέμου, έτσι ώστε τώρα από το “φοράτε μάσκα” όλο και πιο πολύ να σκεφτόμαστε ότι σύντομα θα πρέπει να “φοράμε κράνος”.

Ας ελπισουμε ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει γρήγορα και ότι προκύψει μετά το τέλος του θα επιφέρει μια νέα ισορροπία στην οποία οι λαοί δε θα πληρώσουν ξανά το μάρμαρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ