14.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας θα ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τις αλλαγές που φέρνει η συμφωνία με την τρόικα, η τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων θα ξεκινά πλέν από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Η ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου, θα καταργήσει ρήτρα σύμφωνα με την οποία η τιμή εκκίνησης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Η τρόικα υποστηρίζει ότι η ρήτρα αυτή καθιστά τους πλειστηριασμούς άγονους γιατί στις περισσότερες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι μεγαλύτερες από τις εμπορικές. Μέχρι στιγμής για να μειωθεί η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού κάτω από την αντικειμενική αξία θα έπρεπε να παρέλθουν ως άγονοι δυο πλειστηριασμοί και μετά το Δημόσιο κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης να ρίξει την τιμή.
Πάντως, με την αλλαγή τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό από το Δημόσιο θα εκπλειστηριάζονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που του οφείλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις. Εάν ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος η τιμή πρώτης προσφοράς θα μειώνεται περισσότερο – κάτω από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την τρόικα προκειμένου να μην εφαρμοστεί, η ανωτέρω συμφωνία που έγινε πριν από ένα μήνα κατά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ΝΕΑ, το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ανεβάσει την τιμή εκκίνησης στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.