24.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Από 450-1000% αυξήσεις από τους χρήστες χώρων στα αεροδρόμια ζητά η Fraport

Ημερομηνία:

Αυξήσεις οι οποίες ξεκινούν από 450% και φτάνουν στο 1000% (!) ζητά από τους χρήστες χώρων στα αεροδρόμια για τις μισθώσεις, η Fraport Greece.

Οι αυξήσεις 1.000% είναι βέβαια σε βάθος τριετίας, αλλά προφανώς είναι και αυτές δυσβάστακτες, καθώς για να γίνει απολύτως αντιληπτό, το κόστος των 100 ευρώ που μπορεί να πληρώνει κάποιος χρήστης σήμερα, θα γίνει 1.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η Fraport Greece σύμφωνα με δημοσίευμα του MONEY-TOURISM.GR, ζητά από τους χρήστες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αναλαμβάνει, αυξήσεις που ξεκινούν από το 400% για χώρους counter εντός των αεροδρομίων, έως και 600% για χώρους μη στεγασμένους εντός των αεροδρομίων, άμεσα.

Εκτός σύμβασης παραχώρησης με τη Fraport το κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 6Οι στεγασμένοι χώροι εντός των αεροδρομίων χωρίζονται, σύμφωνα με την Fraport, σε Γραφεία, Counters, Αποθήκες και Αίθουσες Αναμονής (lounge), ενώ οι υπόλοιποι μη στεγασμένοι χώροι χαρακτηρίζονται ως Land.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται μεταξύ άλλων και αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες catering, εταιρίες handling, η γενική αεροπορία, κ.ο.κ..

Στους στεγασμένους χώρους αεροδρομίων, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο ανά μήνα, σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο (π.χ. Θεσσαλονίκη ή Ρόδο) για χρήση counters λόγω χάρη, ήταν λίγο πάνω από τα 10 ευρώ.

Η Fraport ζητά αυτή τη στιγμή τιμές που ξεπερνούν αρκετά τα 50 ευρώ, αύξηση που φθάνει περίπου στο 450%. Αντίστοιχες ποσοστιαίες αυξήσεις υπάρχουν και στους υπόλοιπους χώρους.

Πάμε για επέκταση στο Αεροδρόμιο Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 4Σε συνολικά μεγέθη, μια εταιρία που διατηρεί π.χ. ένα counter εντός αεροδρομίου, ενώ πλήρωνε μέχρι σήμερα 200 ευρώ τον μήνα, καλείται τώρα να καταβάλλει, για την χρήση του ίδιου χώρου, στον οποίο δεν έχει γίνει καμία απολύτως βελτίωση, 850 ευρώ…

Στους υπαίθριους χώρους οι αυξήσεις που ζητούνται άμεσα κυμαίνονται μεταξύ 500 και 600%, με ρητή πρόβλεψη να φτάσουν στο 1000% σε βάθος τριετίας.

Στο 12,8% οι αφίξεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο τον Μάιο Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 1Μάλιστα στους χώρους αυτούς, φαίνεται να υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με τους προμηθευτές καυσίμων, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν τις αυξήσεις αυτές και φαίνονται διατεθειμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Από τις αυξήσει αυτές, εξαιρούνται με βάση την σύμβαση, οι χώροι που χρησιμοποιούν τα Duty Free Shops, κάτι που σημαίνει ότι οι αυξήσεις των χώρων που χρησιμοποιούνται ως σημεία πωλήσεις από άλλες εταιρίες, θα είναι εξίσου δυσβάστακτες.

Οι δυσβάστακτες αυτές αυξήσεις, είναι προφανές ότι θα επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος, καθώς οι εταιρίες θα σπεύσουν να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις χρεώσεις της Fraport, κάτι που μόνο ευχάριστο δεν θα είναι.

MONEY-TOURISM.GR

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παθολόγος από την Πολωνία γίνεται δωρητής οργάνων στο Ηράκλειο

Γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών...

5, 6 και 7 Ιουλίου Matala Beach Festival με Μαρίνα Σάττι, Toni Sfinos, Rous, Παυλίνα Βουλγαράκη, Gemma και ελεύθερη είσοδο

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού επιστρέφει και φέτος...

Έρχεται το συνδυασμένο εμβόλιο COVID-γρίπης

Το συνδυασμένο εμβόλιο της Moderna προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τους...

Πόσους υποψήφιους προέδρους αντέχει ένα κόμμα;

Του Όμηρου Ταχμαζίδη * ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ συμπεριλάβαμε...