17.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Απών ξανά ο Φιλιππίδης, έδωσε εξηγήσεις για τις κατηγορίες βιασμού και αποπειρών μέσω υπομνήματος

Ημερομηνία:

Χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του επέλεξε για ακόμα μια φορά να (μη) βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού. Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού κατέθεσε γραπτό υπόμνημα, ενώ φέρεται να πρότεινε την εξέταση από την εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο συγκεκριμένων προσώπων ως μαρτύρων.

Προθεσμία για την απολογία του είχε αιτηθεί και είχε πάρει πριν μερικές βδομάδες ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος δε βρέθηκε ούτε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Για την υπόθεση Φιλιππίδη εξετάζονται από τις εισαγγελικές αρχές τρεις καταγγελίες. Η πρώτη τελέστηκε το 2008 και είναι καταγγελία για βιασμό, ενώ στις άλλες δύο, για τα έτη 2010 και 2014, πρόκειται περί απόπειρας βιασμού.

Ο δικηγόρος του κατέθεσε γραπτό υπόμνημα, ενώ φέρεται να πρότεινε την εξέταση από την εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο συγκεκριμένων προσώπων ως μαρτύρων. Έτσι από το πρωί βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα γυναίκα, η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό.

Στη συνεχεία, υποβλήθηκε το έγγραφο υπόμνημα του Π. Φιλιππίδη, ο οποίος είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και πλέον αναμένεται η απόφαση για το εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του.

Στο παρόν στάδιο πάντως ο ίδιος έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Με την κατάθεση του υπομνήματος και την εξέταση των μαρτύρων, επί της ουσίας ολοκληρώνεται η προκαταρκτική έρευνα και πλέον αναμένεται ο εισαγγελέας να αποτιμήσει το υλικό που συγκεντρώθηκε ώστε να αποφανθεί στη συνέχεια αν θα προχωρήσει σε ποινική δίωξη εις βάρος του ή όχι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...