19.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Απ. Βουλγαράκης: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία γκέτο και στις φυλακίσεις μεταναστών

Ημερομηνία:

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16/8/2016, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, παρουσία Βουλευτών του Ν. Χανίων, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη και των Δημάρχων του Νομού.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των αιρετών του Νομού Χανίων για το περιεχόμενο της σύσκεψης σχετικά με το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε:

Αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι η ΠΕΔ θα συνεδριάσει, θα κουβεντιάσει τους τρόπους εγκατάστασης αυτών των ανθρώπων και τον σχεδιασμό τον συγκεκριμένο της κυβέρνησης. Θα γίνει γκέτο; Θα γίνει εγκατάσταση σε σπίτια σε κάθε νομό; Θα δημιουργηθούνε σχολεία; Θα δημιουργηθούν δομές μόνιμης εγκατάστασης αλλά και ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών; Ή θα δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές όπως έγινε στην Κω, στη Μυτιλήνη και αλλού; Για μια τέτοια εξέλιξη, η άποψη όλων των δημάρχων είναι τελείως αντίθετη. Στην επόμενη ΠΕΔ θα ζητηθούν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κανένας μας δεν εκφράστηκε αρνητικά για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Όλοι έχουμε βιώσει αυτό το φαινόμενο, οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες. Είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι σε όλο αυτό αλλά δε θέλουμε, κανένας μας δε θέλει να επαναληφθεί αυτός ο σχεδιασμός που έγινε στην άλλη Ελλάδα, δηλαδή ένας σχεδιασμός  με γκέτο και με τις φυλακίσεις ουσιαστικά των μεταναστών. Δε θα θέλαμε στην Κρήτη με τον πολιτισμό που έχουμε να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο φαινόμενο.

Εγώ, πριν έρθω εδώ πρέπει να σας πω ότι μαζευτήκαμε στην Αντιπεριφέρεια όλοι οι φορείς του τόπου, το Επιμελητήριο, οι δικηγόροι, οι γιατροί, το ΕΒΕ και όλοι μαζί εκφράσαμε αυτήν ακριβώς την άποψη, την απόλυτη αντίθεσή μας στη δημιουργία δομών τέτοιων που είναι στην αλλη Ελλάδα που λειτούργησαν καταστροφικά και για τον πολιτισμό και για την οικονομία και δεν ταιριάζει στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Οι

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ