14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Απ. Βουλγαράκης: Η διάβρωση των ακτών αλλά και η επέκταση του ίντερνετ σε διαδοχικές συναντήσεις

Ημερομηνία:

Περιοχές όπου πραγματοποιείται μελέτη για τη διάβρωση των ακτών επισκέφθηκε σήμερα –εν πλω- ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Απόστολος Βουλγαράκης. Το έργο, «Μελέτη διάβρωσης και προστασίας ακτών του κόλπου των Χανίων», το οποίο πραγματοποιείται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων ερευνών, έχει προϋπολογισμό 380.000 €.

Η μεγαλύτερη διάβρωση αφορά στο κομμάτι από το Κουμ – Καπί μέχρι το Κολυμπάρι, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Κρήτη 101.5 FM ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η αλόγιστη και αυθαίρετη αμμοληψία των κοιτών ποταμών αλλά και της ίδιας της παραλιακής ζώνης, είχε δραματικές επιπτώσεις.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το κακό παρελθόν μας, ωστόσο οφείλουμε να προστατέψουμε το παρόν και το μέλλον των ακτών του Νομού Χανίων, τόνισε στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κ. Πολύζου, ο κ. Βουλγαράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες επί τόπου μετρήσεων που γίνονται από τους υπεύθυνους μηχανικούς και τεχνικούς στην περιοχή του κόλπου Χανίων, με σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ωκεανογραφικών μετρήσεων, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη της τελικής πρότασης προστασίας των ακτών.

Οι μετρήσεις θα ολοκληρωθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, και τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιάζονται τμηματικά στην Π.Ε. Χανίων, με αναμενόμενη την ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2015.
Επεκτείνεται το δίκτυο του ίντερνετ από τον ΟΤΕ και σε άλλες περιοχές του Νομού Χανίων

Στα δύο επόμενα χρόνια, το ευρυζωνικό δίκτυο πρόκειται να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Χανίων, δίνοντας τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης το διαδίκτυο.

Πρόκειται για το έργο της «Ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης – αξιοποίησης των Υποδομών».

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των δήμων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ, για τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου το έργο να αρχίσει και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Στη συνέντευξή του στον Κρήτη 101.5 Fm, o Απ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε και στο σημαντικό θέμα της επέκτασης του δικτύου, αποδεχόμενος την απαράδεκτη καθυστέρηση της πρόσβασης στις υπηρεσίες ενός διαδικτύου, όχι μόνο των «απομακρυσμένων» περιοχών όπως η Κίσαμος και το Σέλινο, αλλά και οι τουριστικές περιοχές -Χρυσή Ακτή, Σταλός, Πλατανιάς κ.ά- που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...