16 C
Chania
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Απ. Βουλγαράκης προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η δακοκτονία

Ημερομηνία:

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη – με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με θέμα τις πιστώσεις της Δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την περίοδο 2016.

Μετά την συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απέστειλε, εκ νέου, επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει, για μια ακόμα φορά, την ανάγκη αύξησης των τιμών εργολαβίας των δολοματικών ψεκασμών στα 0,035 €/δένδρο , που αποτελεί την μεσοσταθμική τιμή της ΠΕ Χανίων.

«Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ορατός κίνδυνος να επαναληφθεί το φαινόμενο των άγονων διαγωνισμών εύρεσης εργολάβων και κατά το τρέχον έτος, με τις δυσάρεστες επιπτώσεις που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την ποιότητα του ελαιολάδου και το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», υπογραμμίζει στην επιστολή ο κ. Βουλγαράκης.

Κλείνοντας, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος (δακοκτονία) για την τοπική αγροτική οικονομία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επετειακή εκδήλωση για την Επανάσταση του 1905 στο Θέρισο στις 7 Μαρτίου 2026

Επετειακή εκδήλωση για την Επανάσταση του 1905 στο Θέρισο στις 7 Μαρτίου 2026. Ομιλητής ο Αντώνης Σκαμνάκης από το ΑΠΘ. Διοργανώνουν Περιφέρεια, Δήμος Χανίων και Ίδρυμα Βενιζέλου.

Μανόλης Χνάρης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ μία νέα εθνική αγροτική πολιτική που θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα

Ο Μανόλης Χνάρης συμμετείχε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον πρωτογενή τομέα, θέτοντας θέματα ΚΑΠ 2028-2034, μελισσοκομίας, αλιείας και νέων αγροτών.

Μαμουλάκης: Στη Βουλή τα αιτήματα των τελωνειακών υπαλλήλων

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή για τα αιτήματα των τελωνειακών υπαλλήλων. Η Ο.Τ.Υ.Ε. προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω χρόνιων προβλημάτων.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων για το Λόφο Καστέλλι: Ζητά απόσυρση θέματος ξενοδοχείων από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μετέβη εκτάκτως στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων. Ζητά απόσυρση θέματος ξενοδοχείων στον ιστορικό λόφο Καστέλλι.