20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απ. Γκλέτσος από τα Ανώγεια: Ναι στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον Τσίπρα – Ίσως να συνεργαστούμε με Σαμαρά

Ημερομηνία:

«Επέλεξα τα Ανώγεια, για την παρουσίαση του κόμματός μου, γιατί είναι παγκόσμιο κέντρο αναφοράς».

Με αυτά τα λόγια και φορώντας ένα λευκό κεφαλομάντηλο στους ώμους του, ο Απόστολος Γκλέτσος δήμαρχος Στυλίδας, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας τις βασικές αρχές της διακήρυξης του κόμματος του, με την επωνυμία «Τελεία».

Μαζί με τους στενούς του συνεργάτες Βάιο Γκανή, υπεύθυνο για τον Αγροτικό τομέα, Σταύρο Καρβούνη Οικονομολόγο, Αργύρη Πετρόπουλο δικηγόρο και την Αθανασία Ζομποϊλη τοπογράφο μηχανικό, ο κ. Γκλέτσος παρουσία Ανωγειανών, πολιτών από το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Σφακιά και από άλλα μέρη της Κρήτης δήλωσε πως «ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τιμή και δύναμη, γιατί εδώ σας περισσεύει…».

Μιλώντας για το νέο κόμμα ανέφερε ότι «εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε, αν και εσείς το θελήσετε και καταφέρουμε να μπούμε στο Κοινοβούλιο, έλεγχο διαρκή σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τους εισαγγελείς.

Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια κυβέρνηση για να πάρουμε υπουργεία. Θα ζητήσουμε προαπαιτούμενα για να δώσουμε μια ψήφο ανοχής. Και αυτά τα προαπαιτούμενα είναι το να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μην γίνεται υπουργός κανένας βουλευτής γιατί το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν “μαγαζάκια” για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Επίσης να αρθεί η ασυλία των βουλευτών και να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό οι απολαβές τους και τα υπόλοιπα προνόμια τους».

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης της «Τελείας», ένα κόμμα το οποίο επιθυμεί να ελέγξει και να ελέγχει τα κόμματα εξουσίας ως ένα κόμμα που δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά και θέλει τη χρηστή διαχείριση, το κοινωνικό δίκαιο και φυσικά την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών.

Είπε επίσης ότι η χώρα έχει ανάγκη να μπει ένα τέλος στη διαφθορά και την πελατειακή άσκηση της εξουσίας μέσω της διαφάνειας και της εντιμότητας στη πολιτική, με αφετηρία τον ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία.

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα, ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ότι αυτό θα είναι έτοιμο Πανελλαδικά στις εκλογές που θέλουμε να γίνουν τον Μάρτιο.

Τι είπε για τους πολιτικούς αρχηγούς

Στην συνέχεια ο κ.Γκλέτσος μίλησε ονομαστικά για τρεις πολιτικούς λέγοντας χαρακτηριστικά:

”Λέμε όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και το λέω από τώρα αυτό το όχι γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντι σας.

Λέω όχι στον κ.Βενιζέλο γιατί αν δεν υπήρχε ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών τον οποίο ο ίδιος εμπνεύστηκε, θα έπρεπε να είναι τώρα μπροστά στην Δικαιοσύνη και να λογοδοτεί και όχι να είναι μέγας και τρανός διαπραγματευτής για τα οικονομικά μας θέματα.

Λέω ναι στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ αλλά όχι στον Τσίπρα γιατί είναι ένα παιδί μικρό ,άπραγο, αδούλευτο, δεν έχει βάλει ένσημα ποτέ στη ζωή του, ούτε καν φαντάρος δεν έχει πάει ποτέ.

Για τον κ. Σαμαρά να αναφέρω το ρητό ”Το μη χείρον βέλτιστον”.Δηλαδή από όλα τα κακά, ενδεχομένως αν χρειαστεί γιατί η χώρα πρέπει να Κυβερνηθεί,τότε ναι ίσως να συνεργαστούμε για το καλό της Ελλάδας.

"google ad"

Ομιλία παπά – Ανδρέα Κεφαλογιάννη

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ αυτών που μίλησαν για την “ΤΕΛΕΙΑ” που ίδρυσε ο Απόστολος Γκλέτσος ήταν και ο Παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Αρκετά πληρώσαμε και σε αίμα, με χιλιάδες αυτοκτονίες και  σε φόρους. Τώρα διαβάζω θέλουν να βάλουν χέρι και στις περιουσίες των ανθρώπων.

Νομίζω ότι μετά από 5 χρόνια μνημονιακής δικτατορίας ήρθε η ώρα η σημερινή κυβέρνηση να πει το μεγάλο ΟΧΙ και να είναι βέβαιη ότι η ιστορία θα τη δικαιώσει.

Σε διαφορετική περίπτωση το λόγο πλέον πρέπει να έχει ο λαός, αυτός να αναλάβει τις τύχες τους, αυτό να καθορίσει την πορεία του.

Γιατί εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους Γερμανούς να μας στήνουν κάθε λίγο και λιγάκι στον τοίχο της …Καισαριανής, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεσηκωθεί αυτός ο λαός. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι και ήρθε η ώρα φίλε Απόστολε να μπει μια ΤΕΛΕΙΑ.

  • Να μπει ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ατελείωτη φτώχεια
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ

Φίλε Απόστολε Γκλέτσο, δήμαρχε Στυλίδας, σε καλωσορίζω στην καρδιά της Κρήτης, σε καλωσορίζω στ΄ Ανώγεια των αγώνων για λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Σε καλωσορίζω σ΄ ένα χωριό που ήταν θα παραμείνει πάντα κέντρο επανάστασης,  απέναντι σε ξένους και ντόπιους δοσίλογους,  που επιχειρούν να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Εύχομαι ολόψυχα καλό ταξίδι στην ΤΕΛΕΙΑ.

in.gr, anogi.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 19/04/2024, ο Δήμαρχος Χανίων,...

«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και...