27.9 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

Αραγτσί: “Οι μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν απέναντι στους εχθρικούς ξένους”

Ημερομηνία:

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν επέδειξαν ετοιμότητα και σθένος αντιμετωπίζοντας αυτό που αποκάλεσε, τον πιο ακριβό στρατό του κόσμου, και κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν και να βασιστούν στις δυνάμεις τους απέναντι στους “εχθρικούς ξένους“.

Η ανάρτηση του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας στην πλατφόρμα Χ έγινε μετά την υπογραφή της κοινής αμυντικής συμφωνίας στη Μέκκα, με την οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Τουρκία, τρεις σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, σύμμαχοι των ΗΠΑ, μεσούσης της περιφερειακής σύγκρουσης κατά την οποία ιρανικοί πύραυλοι στόχευσαν εξαγωγείς πετρελαίου του Κόλπου.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν ο Αραγτσί αναφερόταν στην αμυντική συμφωνία στις δηλώσεις του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ