16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αργομεταφορές “πόρτα-πόρτα” ΕΛΤΑ: Αν δε μπορείτε, κλείστε το! Μία απίστευτη ιστορία ταλαιπωρίας

Ημερομηνία:

Το πρόβλημα με (τις) πολλές κακές υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι απλώς ότι λειτουργούν αναποτελεσματικά αλλά και ότι η συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων είναι κακή, κάκιστη. Και όταν κάτι πάει στραβά, είναι συνήθες, ουδείς υπάρχει να αναλάβει την ευθύνη.

Ουδείς υπάρχει να προωθήσει το αίτημα ώστε να βρεθεί λύση. Ο ένας μεταβιβάζει την ευθύνη στον άλλο ούτως ώστε ο πολίτης να πρέπει να βρει λύση μέσα σε ένα λαβύρινθο από ανευθυνοϋπεύθυνους. Στο τέλος, πάντα θα βρεθεί έστω ένας υπάλληλος να πει:

“Τι να κάνουμε κύριε! Αυτή είναι η διαδικασία!”.

Για ποιο λόγο όλος αυτος ο πρόλογος; Μα εξαιτιας της νέας περιπέτειάς μας με τις αργομεταφορές “πόρτα – πόρτα” (;) ΕΛΤΑ.

Σίγουρα, έχουν γίνει περιορισμοί στο προσωπικό, και υπάρχουν ελλείψεις, όμως αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στα Χανιά είναι απερίγραπτο! Με πρόφαση την πανδημία οι υπηρεσίες όχι απλά υπολειτουργούν, απλά δε λειτουργούν! Απ’ ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα είναι γενικό και αφορά τη συνολική λειτουργία.

Δέμα στάλθηκε από Αθήνα πριν 6 ημέρες, στις 16 Απριλίου. Μέσω της σελίδας όπου ανιχνεύεται η πορεία των δεμάτων φαίνεται ότι το δέμα βρισκόταν σε “κίνηση” μόνο την πρώτη ημέρα όταν και το παρέλαβαν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Από εκεί και πέρα, η μοίρα του …αγνοείται.

Στα τηλέφωνα που κάναμε μας είπαν να κάνουμε υπομονή γιατί λόγω πανδημίας υπάρχουν καθυστερήσεις – πράγμα αρκετά λογικό – και ότι βεβαίως το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει φτάσει στο Ηράκλειο και από εκεί θα ξεκινήσει την πορεία του για τα Χανιά.

Χθες, σε νέα προσπάθειά μας να ανιχνεύσουμε το δέμα, άλλος υπάλληλος μας είπε οτι το δέμα παραμένει στις αποθήκες των ΕΛΤΑ.

Σε ερώτησή μας για ποιο λόγο δε μεταφέρεται στο πλοίο – αφού πλέον έχουν περάσει τρεις ημέρες που το έχουν παραλάβει – ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιος υπάλληλος στις αποθήκες ώστε να μάθουμε για ποιο λόγο δεν ξεκινά το δέμα και αν ακόμα βρίσκεται εκεί ή έχει χαθεί, μας είπε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται πλέον από το σπίτι λόγω των μέτρων για την πανδημία και ότι αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον υπάλληλο, αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω email!

Ταχυδρόμοι που εργάζονται από το σπίτι τους; Το ακούσαμε κι αυτό!

Κι όχι μόνο εργάζονται από το σπίτι, αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για τη μοίρα του δέματός σου μόνο μέσω email; Και πάλι καλά να λέτε που δε ζήτησε να επικοινωνούμε δια αλληλογραφίας. Γιατί αν ήταν δια αλληλογραφίας, ένας θεός ξέρει πότε θα λάμβαναν το γράμμα και ποτε θα απαντούσαν, έτσι διαλυμένες που είναι οι υπηρεσίες.

Σήμερα όμως υπήρξε και συνέχεια. Μπαίνοντας στη σχετική σελίδα ανίχνευσης αποστολής φαίνεται οτι τελικά το δέμα – παρά τα όσα αναγράφονταν χθες στη σελίδα τους και όσα λέγανε οι υπάλληλοι – έφτασε στα Χανιά! Το λογικό λοιπόν θα ήταν σήμερα να μπορούσαμε να παραλάβουμε το δέμα. Όμως, αυτο δε συνέβη.

Τι έγινε λοιπόν με το δέμα που εφτασε στα Χανιά; Ειδοποίησαν τον πελάτη για να πάει να το παραλάβει; Όχι. Αυτό που έκαναν ήταν να το πάρουν από τα Χανιά και να το πάνε μια βόλτα μέχρι το Ηράκλειο για να πάει ο πελάτης να κάνει τη διαλογή από εκεί!

"google ad"

Στα νέα τηλεφωνήματα που κάναμε, με κάθε φυσικότητα οι υπάλληλοι που μιλούσαμε διαπίστωναν ότι “το δέμα σας έχει φτάσει και μπορείτε να κάνετε τη διαλογή του από το Ηράκλειο”.

Στις εξηγήσεις μας ότι ο προορισμός του δέματος ήταν Χανιά και κακώς έφυγε για Ηράκλειο, ουδείς υπήρξε να αναλάβει την ευθύνη ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Στο τέλος, μας είπαν ξανά, “η μόνη λύση είναι να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών”.

Και ποιο είναι το τηλέφωνο της εξυπηρέτησης πελατών; Δεν υπάρχει τηλέφωνο. Λόγω κορωνοϊού, εξυπηρετούν μόνο μέσω email!

Οταν το δουν, κι όταν απαντήσουν! Έτσι, πέρασε άλλη μια μέρα στην αναζήτηση ενός δέματος.

Ακόμα θυμόμαστε μία άλλη (πολύ πρόσφατη) περιπέτειά μας με τα ΕΛΤΑ όπου στην αναζήτηση δέματος, αφού αρχικά ουδείς υπήρχε να απαντήσει σε κάποιο τηλέφωνο και αφού μετά οι υπάλληλοι μας έκαναν μπαλάκι στέλνωντάς μας από το ένα κατάστημα στο άλλο και ύστερα απο απώλεια 5 ωρών για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, βρέθηκε και υπάλληλος που στον εκνευρισμό μας πάνω, μας είπε:

“Αν αγχώνεσαι έτσι μ’ αυτα, θα πεθάνεις νέος”…

Όπως πέθανε νέα κι η Κορίνα. Λόγω ανικανότητας των υπηρεσιών και ανευθυνοϋπευθυνότητας κάποιων υπαλλήλων..

Μια μόνο συμβουλή: Αν δεν μπορείτε να το λειτουργήσετε, κλείστε το.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...