24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Αρκαλοχώρι: 29 μήνες μετά τον σεισμό, το πρώτο άτοκο δάνειο και με έξοδα… δικά σας

Ημερομηνία:

Όχι πέντε, ούτε δέκα, αλλά 29 ολόκληροι μήνες χρειάστηκε να περάσουν από τον καταστροφικό σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι για να εγκριθεί το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή σπιτιού και μάλιστα με όρους ιδιαίτερα δυσμενείς.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα», το δάνειο μπορεί να δόθηκε, αλλά ο δικαιούχος βαρύνεται με συγκεκριμένες χρεώσεις όπως τα έξοδα κατάρτισης φακέλου, τα έξοδα προσημείωσης όταν το άτοκο δάνειο ξεπερνάει το ποσό των 10.000 ευρώ και τα έξοδα άρσης προσημείωσης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και κατόπιν συντονισμένων πιέσεων, παρεμβάσεων και επωνύμων καταγγελιών από συμπολίτες μας αλλά και του συλλόγου μας σε διάφορους αρμόδιους φορείς όπως η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο Πολίτη (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο του Καταναλωτή (επιστολή και απάντηση 28/04/2023) ΔΟΘΗΚΕ το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή/ανακατασκευή δικαιούχου που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου 2021 από ΕΝΑ πιστωτικό ίδρυμα.

Αξίζει να επισημάνουμε εξ όσων γνωρίζουμε, ότι ανάλογο άτοκο δάνειο σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές δεν είχε δοθεί απο κανένα πιστωτικό ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

Κατά την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία εντοπίσαμε όμως και τα παρακάτω προβλήματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (Σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς), έτσι ο/η δικαιούχος του άτοκου δανείου που δικαιούται να λάβει από τα πιστωτικά ιδρύματα θα χρεώνεται:

  1. με έξοδα κατάρτισης φακέλου.
  2. με έξοδα προσημείωσης όταν το άτοκο δάνειο ξεπερνάει το ποσό των 10.000 ευρώ.
  3. Με έξοδα άρσης προσημείωσης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για όλα τα παραπάνω εμπόδια τα οποία θα δυσχεράνουν, θα επιδεινώσουν την γρήγορη αποκατάσταση καθώς και θα επιφορτίσουν με επιπλέον σημαντικά ποσά τους πληγέντες (σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς) ζητήθηκε η άμεση διόρθωσή τους και απαλλαγή των πληγέντων από τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...