24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αρναουτάκης, Κουράκης ή Σφακιανάκης η υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Κρήτης; Πολάκης για Περιφερειάρχης Κρήτης αν ο Αρναουτάκης επιλέξει Νέα Δημοκρατία;

Ημερομηνία:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ από την Άρτα προανήγγειλε τους 9 από τους 13 «γαλάζιους» περιφερειάρχες που θα πάρουν το χρίσμα, το ΚΙΝ.ΑΛ με επίσημες ανακοινώσεις δίνει στην δημοσιότητα σταδιακά τα πρόσωπα των «εκλεκτών» της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ και από την Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει οι διαρροές.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι (ιδιαιτέρως στην περίπτωση που οι αυτοδιοικητικές κάλπες δεν συμπέσουν, εν τέλει, με τις βουλευτικές), η αναμέτρηση που θα γίνει στις 13 περιφέρειες θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των μαχών» η οποία θα κρίνει ποια από τις δύο μεγάλες παρατάξεις θα επικρατήσει από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπλακεί προσωπικά στην επιλογή των υποψηφίων, μιλώντας είτε απευθείας ο ίδιος με ορισμένους από τους ενδιαφερόμενους ή με τοπικούς παράγοντες από διάφορες περιφέρειες προκειμένου να βρεθούν πρόσωπα που από τη μια να εκφράζουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και από τη άλλη η υποψηφιότητά τους να απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και να έχει νικηφόρα προοπτική.

Όμως, αν και σε πολλές περιφέρειες τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει αυτό δε φαίνεται να ισχύει για την Κρήτη. Κι αυτό γιατί η αρχική επιλογή του προσκείμενου στο ΚΙΝΑΛ και νυν περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη δεν προχωρά αφού οι γαλάζιοι επιτελείς έχουν θέσει ως όρο να μη στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο πρόβλημα έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ούτε εκεί θέλουν να υποστηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, με τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα να περιμένουν από τον νυν περιφερειάρχη να πάρει εγκαίρως σαφή «αντιδεξιά θέση» και αποστάσεις από την Πειραιώς.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουδούρου εξετάζουν κι άλλα σενάρια, όπως να διεκδικήσει την περιφέρεια ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πηγές ότι έχει δώσει προθεσμία 1 βδομάδας στον Σταύρο Αρναουτάκη για να επιλέξει “με ποιους θα παει και ποιους θα αφήσει”.

Σε περίπτωση που ο νυν περιφερειάρχης επιλέξει τελικά ΣΥΡΙΖΑ τότε στη Νέα Δημοκρατία έχουν έτοιμες εναλλακτικές.

Μία τέτοια είναι ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ μια άλλη λύση που έχει συζητηθεί  είναι και πάλι «πράσινη», καθώς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 η ΝΔ είχε κερδίσει 7 περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ 2, ενώ τις υπόλοιπες 4 τις είχαν κερδίσει ανεξάρτητοι δύο εκ των οποίων προέρχονταν και είχαν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ (Κρήτη και Δ. Ελλάδα).

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...