15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αρνείται ο Πούτιν συνάντηση με Ερντογάν: «Μόνο αν ζητήσει συγγνώμη» λέει το Κρεμλίνο

Ημερομηνία:

Αρνητική ήταν η απάντηση του περιβάλλοντος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο αίτημα τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση των δύο προέδρων τη Δευτέρα στο Παρίσι, με τη Μόσχα να επιμένει στο «σκληρό ροκ» έναντι της Άγκυρας, μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού την περασμένη Τρίτη.

Στενός συνεργάτης του Πούτιν, ο  Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνάντηση εάν δεν ζητήσει η Άγκυρα συγγνώμη για το περιστατικό της Τρίτης.  «Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Ουσάκοφ σε ερώτηση για το γιατί ο κ. Πούτιν αρνείται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει τουρκικό αίτημα για συνάντηση των δύο πρόέδρων, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν θα ενημερωθεί γι’ αυτό αργότερα εντός της ημέρας.

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ,Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να συζητήσουν επί της συριακής κρίσης, αλλά και επί του παλαιστινιακού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Τουρκία ότι «ξεπέρασε τα όρια» με αυτό το συμβάν.

«Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα», είπε και συνέχισε:

Η Ρωσία (…) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ακόμα πως από 1/1/2016 αναστέλλεται η ελεύθερη διακίνηση πολιτών στις δύο χώρες. Βάσει της συμφωνίας που αναστέλλεται, οι ρώσοι πολίτες επιτρεπόταν να μένουν στην Τουρκία χωρίς βίζα για 30 ημέρες και το αντίστροφο.

Στο κλίμα έντασης που συντηρεί η Μόσχα, έρχεται να προστεθεί και η δήλωση του προέδρου της ρωσικής Δούμας, ο οποίος επεσήμανε πως η Ρωσία, πέραν της προσφυγής στο διεθνές δίκαιο, έχει δικαίωμα να απαντήσει και στρατιωτικά στην κατάρριψη. Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι ήδη η χώρα του έχει αυξήσει τις δαπάνες για την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...