Categories: OIKONOMIAΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

Πλέον απαισιόδοξη χώρα σε σύνολο 58 κρατών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας Nielsen για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που διεξήχθη από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας υποχώρησε στις 35 μονάδες, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς σημείωσε ραγδαία πτώση (-11 μονάδες) σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Χαρακτηριστικό είναι πως εννέα στους δέκα Έλληνες (92%) αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης, με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για διασκέδαση εκτός σπιτιού (77%) και να έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα (67%).

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν μάλιστα πως δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Την ίδια ώρα, εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες που ακολουθούν.

Η εξασφάλιση εργασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως (44%), ενώ η κατάσταση της οικονομίας και τα προσωπικά χρέη συνεχίζουν να ανησυχούν σταθερά τους Έλληνες.

Βάσει της ίδιας έρευνας ο παγκόσμιος δείκτης μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2012 κατά μία μονάδα, φτάνοντας στις 91, με τις 100 μονάδες να αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στις δέκα πιο απαισιόδοξες του πλανήτη, ενώ μόλις μία (η Νορβηγία) συμπερολαμβάνεται στις 10 πιο αισιόδοξες.

πηγή:  naftemporiki.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από σήμερα Μ. Πέμπτη…

3 hours ago

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Έχοντας κάνει…

3 hours ago

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευοπούλου αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο,…

3 hours ago

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας…

5 hours ago

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, ζήτησε και έλαβε ο 51χρονος Ηρακλειώτης…

6 hours ago

Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στα Χανιά – Η Κρήτη μετράει τρεις νεκρούς σε μια εβδομάδα

Την ώρα που η Κρήτη θρηνεί για την 26χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της…

6 hours ago

This website uses cookies.