12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

ΑΡΣΙ: Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε …

Ημερομηνία:

Πριν λίγους μήνες, όταν έγινε γνωστό πως το ΣΤΕ δικαίωσε αρχικά δικαστικούς και κατόπιν ένστολους για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, είχαμε πει πως η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγεί σε 3 διαφορετικά σενάρια.

1) το “καλό” σενάριο. Να ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες προσφυγές των υπόλοιπων ειδικών μισθολογίων (νοσοκομειακών γιατρών, πανεπιστημιακών κλπ).

2) το “ουδέτερο” σενάριο. Να μην ανοίγει τον δρόμο για τίποτα.

3) να ανοίγει τον δρόμο για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ πλην δικαστικών & ενστόλων, με την λογική πως μόνο οι τελευταίοι αποτελούν τον “σκληρό πυρήνα του κράτους”.

Ενώ ήδη είναι έτοιμες από ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ προς κατάθεση προσφυγές στο ΣΤΕ των γιατρών του ΕΣΥ, γίνεται σήμερα γνωστό πως με απόφαση τμήματος του ΣΤΕ σε ανάλογη προσφυγή πανεπιστημιακών ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ 3ο ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Έγινε γνωστό σήμερα πως το Τμήμα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την προσφυγή των πανεπιστημιακών ακριβώς με την λογική πως μόνο σε δικαστικούς & ένστολους “δεν συνάδει” να γίνονται μειώσεις μισθών γιατί μόνο αυτοί μπορούν να θεωρούνται “ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί”, αν όλα τα ειδικά μισθολόγια διέπονται από παρόμοια νομοθεσία και οι μνημονιακές περικοπές έγιναν με τον ίδιο νόμο του 2012 …

Αν η ολομέλεια του ΣΤΕ επικυρώσει την απόφαση του Τμήματος, αυτό θα αποτελεί νομολογία με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

1) Μισθολογικές (αυτονόητο). Έρχεται “κουτί” στο οικονομικό επιτελείο για προφανείς λόγους.

2) Θεσμικές για τους κλάδους. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, άρα θα ισχύει και γι αυτούς π.χ. ο αισχρός νόμος Μητσοτάκη για την “αξιολόγηση – μαϊμού” και γενικά ό,τι αρνητικό έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια.

3) Τραγικές για τα ΑΕΙ και για τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πάμε για ΦΟΥΛ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, αφού οι λειτουργοί τους πλέον δεν θα θεωρούνται κρατικοί λειτουργοί αλλά υπάλληλοι επιχειρήσεων. Νοσήλεια και δίδακτρα, όποιος έχει σπουδάζει, όποιος δεν έχει πεθαίνει.

Οι δικαστικές προσφυγές (έτσι όπως προτείναμε στην ΕΙΝΑΠ, χωρίς οι γιατροί να πληρώσουν πάλι κοροϊδίστικα λεφτά από την τσέπη τους) ας γίνουν κι αυτές…

 Όμως οι έντιμοι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί όλων των βαθμίδων πρέπει να συνειδητοποιοιήσουν πως ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ μπορεί να δοθεί πραγματική λύση στα σημερινά ασφυκτικά αδιέξοδα.

Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...