20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με 10 εκποιήσεις

Ημερομηνία:

Αρχίζουν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά προγραμματίζονται και  177 πλειστηριασμοί σε φυσικό περιβάλλον, δηλαδή σε Ειρηνοδικεία.

Όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, “το στοίχημα” των πλειστηριασμών πρέπει να κερδηθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το ζήτημα συνδέεται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και με τους ελέγχους που διεξάγει ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ, ο SSM, στους τέσσερις συστημικούς ομίλους, ενόψει και των stress tests της ερχόμενης χρονιάς».

Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεχωρίσει 10.000 ακίνητα από το στοκ των ενεχύρων τους, με στόχο να βάλουν στα ταμεία τους «ζεστό χρήμα» 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο 12μηνο.

Με βάση τη νομοθεσία, η τιμή πρώτης προσφοράς των ακινήτων είναι η εμπορική τους αξία και όχι η αντικειμενική.

Οι τράπεζες έχουν ατύπως συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην βγάζουν στο σφυρί ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Ωστόσο, στους πρώτους e-πλειστηριασμούς, ρευστοποιούνται και ακίνητα με χαμηλότερη αξία.

Για παράδειγμα βγαίνει σε ηλεκτρονικο πλειστηριασμό μεζονέτα των 320 τμ. η οποία ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας μτ 1.231,16, στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισά. Ομως βγαίνουν στο σφυρί και πέντε πάρκινγκ με οριζόμενη τιμή προσφοράς μόλις 10.000 ευρώ έκαστο.

Για το θέμα αυτό γινεται συγκέντρωση στη Θεσσαλινικη, στις  13:30, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπου θα συγκεντρωθούν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Υπενθυμιζεται οτι προ διμήνου οι Anonymous της Ελλάδας κάλεσαν σε γενική επιστράτευση όλους τους χάκερς ώστε να συνεργαστουν και να ρίξουν τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το προσκλητήριο  ήταν  γραμμένο στα αγγλικά και αναρτήθηκε  στην σελίδα των Anonymous Greece στο Facebook καλώντας σε συνεργασία χάκερς  από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για να χτυπήσουν κυρίως τους πλειστηριασμούς αλλά και την Τραπεζα Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ανάρτηση ανέφερε:

«Καλούμε τους Anonymous από όλον τον κόσμο να ακολουθήσουν αυτήν τη μαζική επίθεση στην ιστοσελίδα των ελληνικών πλειστηριασμών για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες από την κυβέρνηση και το σύστημα.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ενωμένοι. Η κυβέρνηση έρχεται και ανακοινώνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, χωρίς την έγκριση του λαού. Και θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι δημοκρατία; Ο κάθε Έλληνας υποφέρει καθημερινά στην δουλειά του για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του!

Και  έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να πάρουν τα σπίτια τους, που με τόσο κόπο τα έχουν αποκτήσει! Είστε εγκληματίες! Ο λαός δεν σας φοβάται και εμείς είμαστε δίπλα του. Ο πόλεμος εναντίον σας δεν θα σταματήσει!

Στόχοι:

  1. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
  2. Κεντρική Τραπεζα
  3. Τράπεζα Πειραιάς (οι anonymous Greece δίνουν όπως βλέπετε κατωτέρω και τις ip διευθύνσεις)

tovima.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...