20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

“Αρχαία Φαλάσαρνα, από τη δημιουργία των πετρωμάτων της, έως σήμερα” στις 7 και 8 Απριλίου

Ημερομηνία:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το 7οΓυμνάσιο Χανίων, η Δ.Δ.Ε. Χανίων, και το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, διοργανώνουν διήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Αρχαία Φαλάσαρνα, από τη δημιουργία των πετρωμάτων της, έως σήμερα».

Η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει διαθεματικά υπαίθρια εργαστήρια που σχετίζονται με την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Φαλάσαρνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Από τις 09:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φαλάσαρνας, τα παρακάτω υπαίθρια εργαστήρια:

  • Εργαστήριο αρχαιολογίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με εισηγητή τον Μιχάλη Μιλιδάκη, αρχαιολόγο.
  • Εργαστήριο παλαιοντολογίας με εισηγητές τον Γιώργο Ηλιόπουλο, καθηγητή παλαιοντολογίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και την Μαρία Κολενδριανού, βιολόγο,υποψήφια διδάκτωρ παλαιοντολογίας.
  • Εργαστήριο σεισμικών κυμάτων από το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων, με εισηγητή τον Νίκο Αναστασάκη, φυσικό.
  • Εργαστήριο βιοποικιλότητας με εισηγητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Απόστολο Τριχά, Έφορο Συλλογών Αρθροπόδων στο Μ.Φ.Ι.Κ. και Ε.ΔΙ.Π. στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον υποψήφιοδιδάκτωρΕλευθέριο Μπιτζιλέκη (Εργαστήριο Μοριακής Συστηματικής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) με ειδίκευση στη φυλογένεση, τη βιολογία και την οικολογία χερσαίων γαστεροπόδων, την Ελευθερία Ανταλουδάκη, υποψήφια διδάκτωρ με ειδίκευση στη μοριακή και μορφολογική φυλογένεση φυτών, και τη Δρ.ΕμμανουέλαΚαραμέτα,με ειδίκευση στην οικοφυσιολογία και εξελικτική βιολογία ερπετών και αμφιβίων της Ελλάδας και της Κύπρου.
  • Εργαστήριο γεωλογίας με εισηγητή τον Εμμανουήλ Μανούτσογλου, καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 | θέατρο πάρκου Ειρήνης & Φιλίας

10:00 | Χαιρετισμοί

10:30-13:00 | συζήτηση, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, σε σχέση με τα υπαίθρια εργαστήρια και την εμπειρία που αποκομίσαμε την προηγούμενη ημέρα.

Από κάθε σχολείο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μικρές ομάδες μαθητών, όπως περιβαλλοντικές ομάδες ή τμήμα (μέγιστος αριθμός τμημάτων ανά σχολείο | δύο) συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...