14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αρ. Συγγελάκης: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τους πραγματικούς οργανωτές της φιέστας υπέρ των ναζί στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Μπορεί η εκδηλωση με πτώση αλεξιπτωτιστών εις ενδειξη τιμής προς τους “γενναίους” ναζί αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν την Κρήτη να ματαιώθηκε όμως τα ερωτήματα παραμένουν από πού έλαβε την έγκριση η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την εκδήλωση στο Μαλεμε και ποιοι είναι οι πραγματικοί οργανωτές.

Αυτό επισημαίνει σε κείμενό του ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ! ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΡΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Μετά την σεισμική αντίδραση του λαού, των ΜΜΕ και των φορέων της Κρήτης κι ολόκληρης της Ελλάδας η ιταμή πρόκληση εις βάρος της Μάχης της Κρήτης δεν πέρασε! Η ναζιστική φιέστα του αίσχους ματαιώθηκε! Τα ναζιστικά σταγονίδια των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” και όσοι τους ενθάρρυναν και τους βοήθησαν το έβαλαν στα πόδια!

Όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ! Αλίμονο αν τελειώσει εδώ! Θα δοθεί λάθος μήνυμα στους πολίτες ότι η απόκρουση τέτοιων προκλητικών επιθέσεων θα είναι πάντα εύκολη και δεδομένη. Δεν είναι όμως έτσι! Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να διερευνήσουμε όλες τις διαστάσεις του ζητήματος αυτού ώστε να μην επαναληφθεί.

1. Πρώτα απ’ όλα οφείλουμε να εξετάσουμε μερικές ακανθώδεις πτυχές του ζητήματος:

-Ποιος ήταν ο ιθύνων νους και ο πραγματικός οργανωτής αυτής της ναζιστικής φιέστας;

-Ποιοι συνεργάστηκαν, διευκόλυναν ή απλώς γνώριζαν και δεν αντέδρασαν αυτόν τον προκλητικό σχεδιασμό; Γιατί είχαν ρυθμιστεί ακόμη και λεπτομέρειες του ταξιδιού. Και δεν μπορεί να διαφημίζεται μία αποστολή στη Μεγαλονησο εκατοντάδων ανθρώπων από πολλές χωρες, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα!…

-Ποιοι συμμετέχουν από την Ελλάδα (ποια φυσικά και ποια νομικά πρόσωπα) σε αυτή την άθλια παραστρατιωτική σφηκοφωλιά;

-Ποιες άλλες, πιο “εκλεπτυσμένες”, πιο ύπουλες αλλά γι’ αυτό πιο επικίνδυνες δράσεις σχεδιάζονται ή ήδη υλοποιούνται με αντικειμενικό στόχο την αμαύρωση της Μάχης της Κρήτης και την αναθεώρηση της Ιστορίας;

2. Οφείλουμε επίσης να αναλογιστούμε πώς φτάσαμε έως εδώ:

– Στα 70χρονα της Μάχης της Κρήτης είχαμε την ωμή πρόκληση Ρίχτερ με την έκδοση του βιβλίου του “Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” (όπως είναι ο τίτλος του στη γερμανική έκδοση) το 2011.

"google ad"

Ένα βιβλίο με ναζιστικό δηλητήριο όπου ο ανεκδιήγητος συγγραφέας αποκαλεί τους φασίστες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές «ιδεαλιστές» και «ιππότες» που βρήκαν απέναντί τους την «βρώμικη» και «κτηνώδη» Αντίσταση των Κρητών εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα, τους δολοφόνους εισβολείς με τους αμυνόμενους υπέρ Πατρίδας και Δημοκρατίας. Στόχος: Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Ο Χ. Ρίχτερ δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει αργότερα (τον Φεβρουάριο του 2016) ότι είχε παρουσιάσει σε κλειστό σεμινάριο στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! Η αδιανόητη αυτή δήλωση προκάλεσε ερώτηση – βόμβα του Die Linke στη Bundestag στις 22.2.2016 με 23 καυτά ερωτήματα (πηγή 1)

– Τον Μάρτιο του 2017 είχαμε τη συνάντηση του Στρατιωτικού Ακολούθου της ΟΔΓ κ. Ulrich Pfeiffer με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Σκοπός της επίσκεψης του Γερμανού αξιωματούχου στα Χανιά ήταν να διασφαλίσει ότι ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης θα είχε τον σωστό (για τη Γερμανία) χαρακτήρα… Και φαίνεται ότι το πέτυχε καθώς ο Απόστολος Βουλγαράκης βγαίνοντας από τη συνάντηση είπε το εξής αδιανόητο:

«ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» (πηγή 2).

Μία προσπάθεια εξίσωσης των θυτών και των θυμάτων, των ναζιστών εισβολέων με τους αμυνόμενους υπέρ Πατρίδας και Ελευθερίας. Μετά τις αντιδράσεις μας το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε πλήρως αλλά, πάντως, οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης δεν είχαν αγωνιστικό χαρακτήρα, όπως θα έπρεπε – ιδίως την επομένη της υπόθεσης Ρίχτερ.

– Στα τέλη του Φλεβάρη του 2020, λίγο πριν το lockdown, εμβρόντητοι μάθαμε από ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι υπάρχει η πρόθεση πραγματοποίησης “διαδρομής μνήμης” για τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης με πρωτοβουλία του Σύνδεσμου Φροντίδας Γερμανικών Ταφών Πολέμου (Volksbund Deutsche Kriegsgraberfursorge e.V.). Πρόκειται για οργάνωση που χρηματοδοτείται κατά 90% από δωρεές και κατά 10% από το γερμανικό κράτος, με αμαμφισβήτητους δεσμούς με το γερμανικό κράτος (πηγή 3).

Κάποιοι εξακολουθούν να ονειρεύονται και να εργάζονται ώστε να θέσει η Γερμανία υπό τον έλεγχό της (μέσω χρηματοδότησης και άλλων τρόπων) την ιστορική μνήμη της Μάχης της Κρήτης και συνολικά της Αντίστασης και θυσίας της Ελλάδας. Τα σχέδιά τους χάλασαν λόγω της πανδημίας.

Όμως όταν υπάρχει ανοχή απέναντι στις προσπάθειες αναθεώρησης της Ιστορίας αλλά και απέναντι στην προκλητική, αδιάλλακτη, ανιστόρητη και περιφρονητική για την Ελλάδα στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών κάποιοι παίρνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Πηγή 1:

esdoge.gr

Πηγή 2:

agonaskritis.gr

Πηγή 3:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...