12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αρ. Συγγελάκης: «H Γερμανική Πρεσβεία “στρατολογεί” Έλληνες Εκπαιδευτικούς στην Κρήτη για να παραχαράξει την ιστορία»

Ημερομηνία:

Μέσω δήθεν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσπαθεί η Γερμανία, να άρει την προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης  στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και συνολικά στον Ελληνικό Λαό, μέσω προγραμμάτων που όπως αποκαλύπτει o Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΣΔΟΓΕ κ. Aριστομένης Συγγελάκης στον Politica 89.8 στόχο έχουν την χειραγώγηση της Εκπαίδευσης, την αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπονόμευση της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Ο κ. Συγγελάκης, περιέγραψε στον politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανική Πρεσβεία “στρατολογεί” Έλληνες Εκπαιδευτικούς στην Κρήτη για να παραχαράξει την ιστορία.

Ειδικότερα ο κ. Συγγελάκης, αναφέρθηκε σε μια συνάντηση που πρόκειται να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες στο νομό Χανίων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπαιδευτικών στα πλαίσια ενός προγράμματος που σύμφωνα με τον κ. Συγγελάκη μόνο αθώα δεν είναι.

Πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα αυτό και τις συναντήσεις Ελλήνων – Γερμανών Εκπαιδευτικών, ανέφερε:

«Kάποιος θα έλεγε τι κακό βρίσκεται σε μία συνάντηση Γερμανών κι Ελλήνων εκπαιδευτικών που προσπαθούν να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της Κρήτης και να διαμορφώσουν δεσμούς μεταξύ τους. Ξεκινάμε από τον τίτλο της εκδήλωσης, είναι θυμόμαστε και μνημονεύουμε στην Κρήτη, Γερμανοελληνικές σχέσεις στον 20 και τον 21ο αιώνα, ένας τίτλος ουδέτερος που αποκρύπτει ουσιαστικά, τον χαρακτήρα αυτής της εκδήλωσης.

Κι εδώ προκύπτουν πολλά κι εύλογα ερωτήματα. Πρώτον τι γυρεύουν Γερμανοί κι Έλληνες εκπαιδευτικοί στο «κακό πουλί» στο μνημείο  Αλεξηπτωτιστών της Βέρμαχτ που ανεγέρθηκε το 1941 κι ο μόνος Έλληνας που κατέθεσε στεφάνι εκεί, είναι ο επικεφαλής του δωσιλογικού – ναζιστικού μορφώματος της «Ελληνικής Πολιτείας» Γεώργιος Τσολάκογλου τον Αύγουστο του 42. Σε αυτό το σημείο, ξέρετε στο παρελθόν, έχουν μαζευτεί Γερμανοί νοσταλγοί του Χίτλερ,   άραγε τι δουλειά έχει μια εκπαιδευτική επίσκεψη εκεί;

Η αλήθεια είναι πως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε, πως  το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, έχει άμεση εμπλοκή καθώς με εγκύκλιο που απέστειλε, η οργανωτική συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης – ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης η Δρ. Σωτηρία Μαρτίνου, καλεί παροτρύνει σχεδόν εντέλει τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση.

Κι από που προκύπτει ότι αυτή η εγκύκλιος έχει χαρακτήρα έμμεσης εντολής; Aπό το γεγονός πως η συγκεκριμένη κυρία, είναι επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που θέλουν να καταλάβουν διευθυντική θέση σε σχολική θέση σε σχολική μονάδα στην Κρήτη είτε σε γυμνάσια, είτε σε δημοτικά είτε σε λύκεια, αυτοί που θέλουν να γίνουν διευθυντές, περνούν από εξέταση από την συγκεκριμένη κυρία, αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως όταν αυτή αποστέλλει ένα έγγραφο τι σημασία έχει, αλλά και τι βαρύτατο, ηθικό, δεοντολογικό αλλά και νομικό ολίσθημα έχει διαπράξει.

Γι αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, οφείλει άμεσα να ανακαλέσει αυτή την εγκύκλιο και να επιβάλλει τις δέουσες κυρώσεις στο στέλεχος του. Για να δείτε, τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα της εκδήλωσης στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ιστορίας, είναι πως το πρόγραμμα, περιλαμβάνει επίσκεψη στα Φλώρια, ένα χωριό δίπλα στην Κάνδανο, όπου προφανώς θα επισκεφθούν οι εκπαιδευτικοί και το μνημείο των Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ, που αναγέρθηκε το 1941. Στο μνημείο αυτό δεσπόζει η ναζιστική επιγραφή «Έπεσαν για την Μεγάλη Γερμανία»! Μια χιτλερική επιγραφή που δυστυχώς παραμένει στην θέση της, την οποία οι κάτοικοι θέλουν να απομακρύνουν και ελπίζουμε κι ο δήμος κι οι φορείς κάποια στιγμή να λάβουν τα μέτρα τους και τις ευθύνες τους.

Εν τω μεταξύ  κατά καιρούς το σημείο αυτό, δέχεται επισκέψεις, από νεοναζί της Γερμανίας και τώρα βλέπουμε μέσω του προγράμματος να πηγαίνουν Έλληνες και Γερμανοί εκπαιδευτικοί σε αυτό.

Δυστυχώς όμως, ο κατάλογος δεν έχει τέλος, όσο και να συζητήσεις βρίσκεις θέματα.

Για παράδειγμα, ξέρετε πως αποκαλούν την Γερμανική εισβολή, την αποκαλούν, αναζητώντας τα ίχνη της επιχείρησης Ερμής, αντί να πουν τα σημεία που επλήγησαν κι αποτέλεσαν στόχους της Γερμανικής εισβολής, χρησιμοποιούν τέτοιους ουδέτερους τίτλους, ακριβώς γιατί η σύγχρονη αναθεωρητική σχολή, δεν είναι τόσο χοντροκομμένη σαν τον Ρίχτερ, περνάει υπογείως τα μηνύματα της, προσπαθεί να εξαπατήσει καλοπροαίρετους εκπαιδευτικούς, δημάρχους ή ανθρώπους του πολιτισμού για να κάνουν τη δουλειά τους και ποια είναι αυτή η δουλειά; η αναθεώρηση της ιστορίας, η διείσδυση στο εκπαιδευτικό σώμα της Ελλάδας και η υπονόμευση της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών.

Λυπούμαστε και οργιζόμαστε, για την κατάντια του Γερμανικού κράτους, θλιβόμαστε για την στάση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Αν η κυρία Κεραμέως έχει κάποια ανάμειξη σε αυτό, θα με στεναχωρήσει ιδιαιτέρως, αν δεν έχει, της έχουμε υποδείξει από την πρώτη στιγμή τι πρέπει να κάνει, να ανακαλέσει την εγκύκλιο και να επιβάλλει τις δέουσες κυρώσεις. Έχουμε ενημερώσει την Υπουργό και τον Υφυπουργό και αναμένουμε να γίνει κάτι.  Η κατάντια αφορά και την Γερμανία γιατί είναι μια δημοκρατική χώρα, που υποτίθεται ότι έχει τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό της παρελθόν κι έχει βάλει μυαλό από ότι είχε κάνει με τρίτο ράιχ.

"google ad"

Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι καταφεύγει σε πρακτικές που δεν αποτελούν τιμή για κανένα πολιτισμένο κράτος, φθηνές και βάναυσες πρακτικές που αντιστοιχούν σε ωμή αποικιοκρατική πολιτική και λογική. Ένα σημείο που μας έχει ικανοποιήσει τις 2 μέρες που θέσαμε το θέμα, είναι η αντίδραση των Δημάρχων στα Χανιά αλλά και των κατοίκων των μαρτυρικών περιοχών και των τοπικών φορέων που αντέδρασαν στα όσα  Θέτουμε θέμα και για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, που φιλοξενούν αυτή την επίσκεψη και την συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα επισκέψεων Ελλήνων και Γερμανών εκπαιδευτικών.

Δεν χρειάζεται να νομιμοποιεί κανένας τα παιχνίδια, του Γερμανικού Κράτους που στοχεύουν στη χειραγώγηση της Εκπαίδευσης, την αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπονόμευση της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Καλούμε  τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά τους όργανα να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους στις μεθοδεύσεις του Γερμανικού Κράτους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...