26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ας βοηθήσομε όλοι το έργο και την προσφορά του π. Δημητρίου

Ημερομηνία:

Εμείς οι ενορίτες, οι φίλοι και προσκυνητές του ιστορικού μικρού ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της ενορίας των Κατσιφαριανών, θέλουμε να κάνουμε γνωστό στην κοινή γνώμη των Χανίων, αλλά κυρίως στις αρχές του Νομού μας, δηλαδή, στο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, στον Αντιπεριφερειάρχη, στο Δήμαρχο Χανίων, καθώς και στην Αστυνομία της πόλεώς μας, για τις απειλές, την πολεμική, το δράμα γενικότερα που δέχεται και υφίσταται, ο μαχητής, στωϊκός, ο θαρραλέος κι αγωνιστής, ο ελεήμων και βαθειά ανθρωπιστής πατήρ Δημήτριος, λειτουργός και θεράπων του ανωτέρω ναού, καθώς και καθοδηγητής και πεφωτισμένος ιερέας όλων ημών που αποτελούμε το ποίμνιό του, από παρακείμενο γείτονα, του γραφικού ναού που προαναφέρεται.Και πιο συγκεκριμένα ο σεπτός αυτός ιερέας δέχεται συχνές και πολύπλευρες προκλήσεις από τον γείτονα του μικρού ναού. (Το ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο) για δήθεν κυριότητα της μικρής χωμάτινης οδού, παραπλεύρως του ιερού ναού.

Στο τελευταίο επεισόδιο για παράδειγμα, ο αναφερόμενος γείτονας, τοποθέτησε ένα εγκαταλελειμμένο παλιό αυτοκίνητο, στην αρχή του χωμάτινου δρόμου, που συνδέει το τέλος της ασφάλτινης οδού έμπροσθεν του ναού με τον παράλληλο της Ε.Ο. δρόμο, ο οποίος και αποτελεί τη μία εκτων δύο προσβάσεων που έχουν οι πιστοί για να επισκευτούν το ναό, με σκοπό την αποθάρρυνση αλλά και την ταλαιπωρία των επισκεπτών στην προσπάθεια τους να τον επισκεφτούν.

Λίγες μέρες πριν λοιπόν, ο πατήρ Δημήτριος, μη βρίσκοντας κατανόηση από κανέναν εκ των υπευθύνων που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και εν όψει της λειτουργίας για τον εορτάζοντα ναό, πήρε την πρωτοβουλία με την αυτόβουλη κι εθελοντική βοήθεια τινών εξ ημών και απομακρύναμε το παρακείμενο, εγκαταλελειμένο όχημα, προκειμένου να γίνει προσβάσιμος ο δρόμος στους προσκυνητές της πανηγυρίζουσας εκκλησίας.

Κληθέντος του ιερέως εκ των υστέρων από τον πρωτοσύγγελο της Μητροπόλεως Χανίων (του Μητροπολίτη απουσιάζοντος στο Ηράκλειο) εντός του γραφείου της Μητροπόλεως και παρευρισκομένης και της κόρης του προαναφερομένου γείτονα, οι απειλές και οι προκλήσεις συνεχίστηκαν με σκαιότητα και άκρως απρεπή συμπεριφορά για τον ιερωμένο.

Παρατεταμένου αυτού του κλίματος, ο ιερέας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Μητροπόλεως, απέχοντας αυτοβούλως των καθηκόντων του, μέχρις ελεύσεως του Μητροπολίτη δια την διευθέτηση του όλου ζητήματος.

Εμείς λοιπόν οι πιστοί, φίλοι και συμπαραστάτες της ανωτέρω ενορίας και του ιερέως της, απευθύνουμε έκκληση προς πάντα αρμόδιο, ότι δεν θα δεχτούμε επ’ ουδενί την συνέχιση της κακοποίησης και προπηλακισμού του ιερέως μας, καθώς και των απειλών που εκτοξεύονται κατά του προσώπου του, και απαιτούμε από τους υπεύθυνους να λάβουν θέση και να τον δικαιώσουν απόλυτα, λαμβάνοντες υπ’ όψιν ότι η απαρχή αυτών των γεγονότων έλκει την καταγωγή, ότι τινές εκ των γειτόνων του ναού, Δύο-τρείς τον αριθμό, ότι ο ιερέας θίγει τα μικροσυμφέροντά τους κατασκευάζοντες εκ των ενόντων με την προσφορά δωρεάν εργασίας εκ μικρού αριθμού ρωσοπόντιων μεταναστών, μιας μικρής λυόμενης αίθουσας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ναού, και σε αντιπροσφορά του ιερέως προς τους προστρέξαντες για την κατασκευή της για τις ανάγκες της κοινωνικής συνευρέσεώς τους.

Άλλη αιτία της παρεξηγημένης συμπεριφοράς του ιερέως υπήρξε το αδιέξοδο που προέκυψε με το θάνατο ενός βρέφους 2-3 ημερών, για το οποίο πήρε την πρωτοβουλία και το έθαψε όπισθεν του ναού, σκάβοντας ο ίδιος ένα μικρό λάκο με τα χέρια του.

Αυτό υπήρξε αφορμή να θεωρήσουν ορισμένοι ότι ο ιερέας σκόπευε να κάνει το χώρο νεκροταφείο.

Έκτοτε όμως και αυτό είναι γνωστό σ’ όλους πια, η πλειονότητα των ενοριτών και φίλων του ιερέως και του έργου τον ξέρουν και ξέρουν μετά βεβαιότητος τα της αγαθοεργού δράσης του, καθώς και ότι ο ιερέας έχει ανοιχτή την πόρτα και την καρδιά του σ’ όλους και σ’ όσους ζητούν τη συνδρομή και την βοήθειά του ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας.

Αυτή η μικρή δημοσιοποίηση προς το Χανιώτικο κοινό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει, αφ’ ενός μεν να δικαιωθεί πλήρως ο πατέρας Δημήτριος και αφ’ ετέρου να προστρέξουν όσοι μπορούν για να συνδράμουν έτι περισσότερο το έργο του.

Ακολουθούν υπογραφές

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ Χανίων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς στα Χανιά

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νίκος Παππάς (πρώην διεθνής...

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...