28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ασέβεια του δήμου Χανίων σε τοπικό ευεργέτη

Ημερομηνία:

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα επιστολή διαμαρτυρίας του Κ. Καυκαλά πρώην αντιδημάρχου των Σφακίων.Ότι ο Δήμος Χανίων δεν αποτίμησε όπως έπρεπε την ιστορία του Γ.Ξενουδάκη, και ονοματοδότησε ένα μικρό και απόμερο δρομάκο με το όνομα του ευεργέτη των Σφακίων Γεωργίου Ξενουδάκη. Ο Γ. Ξενουδάκης υπήρξε αγωνιστής υπέρ των δικαίων των Κρητικών και πρώτος βουλευτής και αντιπρόσωπος εκείνων που είχαν αυτοεξορισθεί λόγω των Κρητικών επαναστάσεων στον Αδάμαντα της Μήλου.
Δεν θ`αναφερθώ στο πλούσιο βιογραφικό του Γ. Ξενουδάκη όπου άλλωστε γυρίστηκε και σε ντοκιμαντέρ από τον αξιόλογο σκηνοθέτη και φίλο της Κρήτης Κώστα Κωνσταντινίδη.
Ο άνδρας αυτός προνόησε πριν αποβιώσει και πρόσφερε την σεβαστή περιουσία του σε ίδρυμα με το όνομα του με σκοπό την ευεργεσία της επαρχίας Σφακίων.Από τα κονδύλια του ιδρύματος ” Γ. Ξενουδάκη” στηρίχτηκε το σύστημα παιδείας στην επαρχία Σφακίων όταν το κράτος αδυνατούσε να παρέμβει.
Ο Δήμος Χανίων υπεραπασχαλείται με άνοστες γιορτινές φιέστες και δεν δίνει σημασία σε ευεργέτες του τόπου μας που τον στήριξαν σε δύσκολους καιρούς τότε που χρειαζόταν αντρειωμένους να δώσουν
την ψυχή τους για την προκοπή του.Κρίμα.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Υ.Γ Έχω παρατηρήσει διαχρονικά, και δεν αναφέρομαι στην παρούσα δημοτική αρχή ότι υπήρξαν ονοματοδοσίες δρόμων σε άγνωστους και μη σημαντικούς συνδημότες, αρκεί που ήταν στενοί συγγενείς δημοτικών συμβούλων η κομματικοί φίλοι. Και εδώ ρε παιδιά ρουσφέτι; Αμάν πια!!!Ελεος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 ...