15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αστυνομικός χτύπησε 14χρονο μαθητή στο Χολαργό – Έκαναν 7 προσαγωγές για τις “ενδεχόμενες καταλήψεις”

Ημερομηνία:

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής” επιβεβαιώνει την είδηση που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα από το πρωί της Δευτέρας, και έκανε λόγο για προληπτικές προσαγωγές και βιαιοπραγίες εναντιόν μαθητή στο αστυνομικό τμήμα του Χολαργού την ώρα που πάνω από 500 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ μεγάλες σε όγκο πορείες έγιναν σε όλη την Ελλάδα σήμερα Δευτέρα.

 

Όπως αναφέρει ο σύλλογος Π.Ε. Περικλής στην ανακοίνωσή του, αστυνομικοί  του Α.Τ. Χολαργού προχώρησαν σε «προληπτικές» προσαγωγές τουλάχιστον 7 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Χολαργό  επειδή είχαν πληροφορίες για ενδεχόμενες καταλήψεις Σχολείων.

Ανδρας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε βιαιοπραγία εναντίον 14χρονου μαθητή τόσο κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, όσο και μέσα στο Α.Τ. Χολαργού!

Ο σύλλογος γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού εκφράζει και αυτός με την σειρά του την αγανάκτηση του, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου σε βάρος των ανήλικων μαθητών. Ο σύλλογος ζητάει ” την παραδειγματική τιμωρία ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες καταπατούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.”

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που μας έστειλε ο σύλλογος

Προληπτικές προσαγωγές  και βιαιοπραγίες εναντίον μαθητή σε Αστυνομικό Τμήμα

Χθες το βράδυ η Ελληνική  Αστυνομία  και συγκεκριμένα αστυνομικοί  του Α.Τ. Χολαργού προχώρησαν σε «προληπτικές» προσαγωγές τουλάχιστον 7 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Χολαργό  επειδή είχαν πληροφορίες για ενδεχόμενες καταλήψεις Σχολείων.

Οι προσαγωγές των μαθητών έγιναν καθώς  η ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με εντολές που έχει λάβει έχει αναδειχθεί  πλέον η καθ’ ύλην αρμόδια να επιλύει τα προβλήματα της Εκπαίδευσης και βεβαίως να αποτρέπει πιθανές  καταλήψεις Σχολείων, αλλά και οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών.

Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι  άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε βιαιοπραγία εναντίον 14χρονου μαθητή τόσο κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, όσο και μέσα στο Α.Τ. Χολαργού!

Σήμερα, 3 Νοέμβρη, μαθητές και γονείς του 1ου Λυκείου Χολαργού πραγματοποίησαν  πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές των μαθητών και τη βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας . Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στη Δ/νση Β/μιας  Εκπ/σης Β΄Αθήνας όπως είχε αποφασιστεί από το 1ο Λύκειο του Χολαργού, ενάντια στο «Νέο Λύκειο».

Στη παράσταση διαμαρτυρίας  στο Α. Τ. Χολαργού συμμετείχε και ο Σύλλογός μας , ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής».

Οι γονείς, οι μαθητές και ο Σύλλογός μας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τις προσαγωγές, αλλά και για το αποτρόπαιο γεγονός της βιαιοπραγίας ενάντια στο 14χρονο μαθητή.

Η Διοικητής του Α.Τ.  Χολαργού στην αρχή αμφισβήτησε το γεγονός του προπηλακισμού του μαθητή , όμως  στη συνέχεια αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Η ίδια μάλιστα επικαλέστηκε ότι το παιδί χτυπήθηκε όχι από αστυνομικό του Τμήματος Χολαργού, αλλά από άνδρα της ΔΙΑΣ και θα διατάξει να γίνει Ε.Δ.Ε..

"google ad"

Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι τυχαίος, αντίθετα όλο και πιο πολύ θυμίζει περασμένες περιόδους της ιστορίας μας.  Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης που  υιοθετεί το δόγμα «νόμος και τάξη» για να εφαρμόσει τη βάρβαρη και καταστροφική πολιτική της.

Τεράστια ευθύνη έχει βέβαια και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ που ενώ σήμερα έχει δημιουργήσει  τεράστια προβλήματα στο Δημόσιο Σχολείο με τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση και το «Νέο Σχολείο» της αγοράς, αποδεικνύοντας ότι «  Xωρις δασκάλους και καθηγητές δεν γίνεται Παιδεία », παράλληλα  συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο « Με ΜΑΤ και ΒΙΑ γίνεται Παιδεία»!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να πάρει θέση για τις αναίτιες προσαγωγές των μαθητών αλλά και το χτύπημα του μαθητή.

Την καλούμε να καταδικάσει  τη Βία ακόμη  κι αν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού εκφράζει την αγανάκτησή του, την έντονη δυσφορία  και  ανησυχία του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της 2ας  Νοεμβρίου  στο Χολαργό, σε βάρος ανήλικων μαθητών.

Πληροφορηθήκαμε ότι τέσσερις μαθητές του Λυκείου μας προσήχθησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης μας στα γραφεία της Αστυνομίας προληπτικά για εξακρίβωση στοιχείων. Κατ’ αρχήν εκφράζουμε την αντίθεσή μας, επειδή οι προσαγωγές έγιναν από άντρες της Ασφάλειας, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μας λένε ότι μέχρι να φτάσουν στο τμήμα ήταν τρομοκρατημένα, γιατί δεν ξέρανε σε τίνος πραγματικά το αυτοκίνητο είχαν μπει.
Η συνέχεια είναι ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι  αστυνομικοί κυνήγησαν δυο μαθητές του Γυμνασίου, τους οποίους υποπτεύθηκαν για διάρρηξη της εισόδου του 1ου Γυμνασίου, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Χολαργού. Ένας εξ αυτών χτύπησε με κλωτσιές τον ένα μαθητή στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ τον κλώτσησε στη συνέχεια και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Σύλλογος Γονέων συνόδευσε τους μαθητές του Λυκείου μας στην πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα 3 Νοέμβρη στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Στη συνάντηση που είχαμε με την Διοικήτρια του Α.Τ. Χολαργού, μαζί με τους εκπροσώπους των μαθητών, και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», εκφράσαμε την έντονη δυσφορία μας για τα γεγονότα, και την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας. Εξηγήσαμε ότι  με τέτοιες ενέργειες διασαλεύεται η τάξη στην πόλη μας, οι πολίτες –πολύ δε περισσότερο τα παιδιά μας– τρομοκρατούνται και ότι η αστυνομία αντί να επιτελεί το ρόλο της που είναι η προστασία των πολιτών επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η κ. Διοικήτρια μάς είπε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της το γεγονός και ότι μέριμνά της είναι η εμπιστοσύνη   και η ασφάλεια των πολιτών.

Στη συνέχεια και μετά από μια πρώτη έρευνα διαπίστωσε τη βασιμότητα της καταγγελίας και δήλωσε ότι θα διατάξει ΕΔΕ.

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες καταπατούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Τα παιδιά μας, όλων των γονιών τα παιδιά,  δεν χρειάζονται ούτε ξύλο, ούτε αστυνομική επίβλεψη. Αντιθέτως,  χρειάζονται νουθεσία, αγάπη, συμπαράσταση και μόρφωση καθολική και όχι επιλεκτική.  Χρειάζονται δασκάλους που σήμερα δεν επαρκούν, χρειάζονται γνώση ουσιαστική κι όχι τον εξεταστικό μαραθώνιο των τριών ετών του «Νέου Λυκείου», που στραγγαλίζει την κριτική σκέψη,  αφυδατώνει τη δημιουργικότητά τους κι  αδειάζει τις τσέπες των γονιών  υπέρ των φροντιστηρίων.

To  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

alfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...